De afgelopen jaren is het Nederlands elftal nauwelijks voor te stellen zonder de robuuste verdediger Virgil van Dijk (31). Sterker nog; als Virgil fit blijft, is hij over twee weken de aanvoerder van Oranje op het WK in Qatar. Het had echter gekund dat niemand de voetballer ooit in een oranje shirt gezien had.

Het scheelde immers niet veel of Virgil had niet meer geleefd. In 2012, toen hij speelde bij het hoogste elftal van FC Groningen, werd hij ernstig ziek. ‘Hij kreeg hoge koorts en werd zo ziek dat zijn kamer- en teamgenoot Tim Keurntjes hem naar het ziekenhuis bracht,’ vertelt voetbaltrainer Dick Lukken, die tegenwoordig bij FC Emmen onder contract staat, in sportmagazine Helden. ‘Daar zeiden ze dat hij een griepje had en dat hij gewoon thuis moest uitzieken.’ Thuis zag Tim echter dat het niet goed ging en heeft hij Virgils moeder gebeld. Zij is diezelfde avond nog met Virgil naar het ziekenhuis gereden, en daarmee heeft ze het leven van haar zoon gered.

Bijna-dood-ervaring

‘Virgil had een blindedarmontsteking die al over was gegaan in een zeer zware buikvliesontsteking. De situatie was zo levensbedreigend dat het fout was afgelopen als ze 24 uur later naar het ziekenhuis waren gegaan,’ vervolgt Dick Lukken in Helden. ‘Het herstel na de operatie heeft hem het einde van zijn tweede seizoen en ook een deel van het derde seizoen gekost. Het kostte heel veel tijd om weer fit te worden, maar die bijna-dood-ervaring heeft hem er denk ik nog meer toe aangezet om het maximale uit zijn kwaliteiten te halen.’ Virgil groeide uit tot voetbalmiljonair. En ook privé heeft hij het grote geluk gevonden; samen met jeugdliefde Rike kreeg hij dochters Nila (8) en Jadi (7). 

 

Beeld: Gettyimages

Lees het hele verhaal in Story. Editie 46 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

 

 

Article continues after the ad