Elco en Janneke Brinkman vierden onlangs hun gouden huwelijksjubileum. In de vijftig jaar dat ze getrouwd zijn, deelden ze oneindig veel geluksmomenten, maar ook veel verdriet. Elco keek twee keer de dood in de ogen, bij Janneke werden hartproblemen geconstateerd, ze verloren een kleinkind en moesten aanzien hoe hun dochter en schoonzoon allebei getroffen werden door kanker...

Elco heeft twee keer lymfeklierkanker gekregen, net als een van zijn dochters, Henriëtte. Zij kreeg deze ziekte in 2012. Hun schoonzoon, de man van Cristine, kreeg in 2013 kanker. ‘Net als onze dochter is hij ook kaal geweest. Mijn dochter heeft daarna toch nog drie gezonde kinderen gekregen,’ zegt Janneke. ‘Dus ook bij haar is het goed gekomen.’ Ook om Janneke zijn er zorgen geweest. Een paar jaar geleden werden er bij haar hartproblemen geconstateerd.

Dood kleindochter

Maar wat de meeste impact op hun leven heeft gehad, is de dood van hun kleindochter in 2008. Ze overleed vlak na haar geboorte. ‘Het intense verdriet zien van die ouders was heel moeilijk.’ Zelf heeft Elco dus twee keer de dood in de ogen gekeken, toen er in 1998 en 2002 kanker bij hem werd geconstateerd. Volgens zijn huisarts was hij ziek geworden door de spanningen en de stress. Elco is inmiddels genezen en staat nu anders in het leven. Volgens hem leeft hij meer ontspannen. 

 

 

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 20 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

 

 

Article continues after the ad