• Songfestival

Zweedse Loreen wil weer naar het Songfestival met nieuw nummer

Loreen

Loreen doet opnieuw een poging om Zweden op het Eurovisie Songfestival te vertegenwoordigen. De Zweedse, die in 2012 het evenement op haar naam schreef met het nummer Euphoria, is in eigen land een van de deelnemers van de nationale voorronde.

De zangeres heeft zich ingeschreven met het liedje Tattoo. Na haar overwinning deed Loreen in 2017 ook al een poging om nog een keer naar het songfestival te gaan. Toen koos het Zweedse publiek echter voor Robin Bengtsson met zijn nummer I Can't Go On. De Zweedse bijdrage voor het songfestival wordt volgens jaarlijkse traditie gekozen via Melodifestivalen, dat uit vier voorrondes bestaat.

Euphoria

Met Euphoria scoorde Loreen een van de grootste songfestivalhits aller tijden. Onder fans is het liedje nog steeds enorm populair. Vorig jaar stond het voor het tiende jaar op rij bovenaan in de ESC Top 250, de lijst van populairste songfestivalliedjes ooit.

S10

Niet alleen Loreen probeert het om opnieuw mee te doen aan het Eurovisie Songfestival. Ook S10, die dit jaar Nederland vertegenwoordigde en daarmee de elfde plaats haalde, zou het nog wel een keer willen proberen. Niet voor dit jaar natuurlijk, maar over tien jaar is de kans groot dat de zangeres zich weer inschrijft met een nieuw nummer.

Voor de winst

'Misschien heb ik wel nooit meer zin om mee te doen, maar als ik zou meedoen dan zou ik meenemen wat ik heb geleerd, hoe het achter de schermen gaat en hoe je een show bouwt', zegt Stien den Hollander, zoals S10 eigenlijk heet een tijdje terug tegen RTL Boulevard. Als ze denkt dat ze alles 'onder de knie' heeft, dan wil ze nog wel eens meedoen, vervolgt ze. 'Dan zou ik echt voor de winst gaan ja.'

Bron: ANP, RTL Boulevard | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.