Zorgen om sterk vermagerde Ron Brandsteder

Door Redactie
Zorgen om sterk vermagerde Ron Brandsteder

Het mysterie rondom de sterk vermagerde Ron Brandsteder (71) is in de showbizz het gesprek van de dag. Elke vrijdagavond is Ron te horen op NPO Radio 5 van Omroep MAX. Met zijn nog altijd zeer herkenbare stem vertelt hij het verhaal achter de platen die hij draait. Iets dat hij hoorbaar met veel plezier doet. Maar er zijn groeiende zorgen om hem.

'Ron ziet er ongezond uit'

Jarenlang wist Ron als boomlange, flamboyante presentator met zijn voorkomen alle ogen op zich gericht te krijgen. Hij is vier jaar jonger dan André van Duin maar oogt jaren ouder dan zijn goede vriend. Eerder was Ron ter ere van de zeventigste geboortedag van André Hazes in een programma over hem te zien. Op social media vroeg menigeen zich toen al af wat er met Ron aan de hand zou zijn; de oud-quizmaster was enorm afgevallen en zag er ongezond uit.

Broos en kwetsbaar

Ron wilde echter op geen enkele vraag over zijn gezondheid ingaan. In de zomer van 2021 kwam hij in opspraak omdat hij met zijn auto op het Hilversumse Media Park op straat in een live-uitzending van een NPO Radio 3-programma terechtkwam. Boos maar in alle talen zwijgend stapte Ron uit, en verwijderde demonstratief de stoelen die op de weg lagen. Ook toen viel het menigeen op dat Ron er broos en kwetsbaar uitzag.

Dit artikel komt uit Story. Editie 04 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Bladenhuis.nl

Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.