Zoon René van der Gijp dol op stiefmoeder

Als voetbal- en televisieanalist is René van der Gijp (61) onnavolgbaar. Zijn energie en spitsvondigheid staan haaks op zijn kluizenaarsbestaan in en rondom zijn bungalow in Dordrecht.

Door Nick Dijkman
René van der Gijp en Minouche

Naar eigen zeggen slaapt René tot een uur of twaalf, neemt dan ‘de krantjes’ door, laat de honden uit en ploft vervolgens weer op de bank voor de tv neer om talkshows en voetbal terug te kijken.

De zorgen waren dan ook groot toen René’s levenspartner Daniëlle Sijthoff in 2016 onverwacht overleed en hij de zorg over hun destijds 14-jarige zoon Nicky kreeg toegewezen. Zeker ook omdat Nicky zijn moeder dood in bed aantrof, 112 belde en zag hoe het ambulancepersoneel haar tevergeefs reanimeerde.

Versterkte band

René nam zijn jongste zoon onmiddellijk in huis. ‘Het overlijden van mijn moeder heeft onze band wel veranderd,’ vertelt Nicky (21) aan Story. ‘We zijn veel closer geworden. Voor hem is er veel veranderd, maar voor mij ook. Hij is geen typische vader die zegt Je moet dit of dat doen of ga even huiswerk maken. Nee, we zijn beste vrienden. Fantastisch. We hebben het vaak over mijn moeder. Bijna dagelijks, dat zijn leuke en mooie herinneringen. Ik denk dat mijn moeder erg trots op me was geweest.’ Nicky volgt een communicatiestudie en hoopt op een baan in de sportmedia.

Stiefmoeder

Sinds enige tijd woont hij niet meer bij zijn vader, die samenwoont met zijn huidige vrouw Minouche. ‘De band met haar is fantastisch,’ zegt Nicky. ‘Minouche is bij mijn vader ingetrokken en ik woon met haar zoon Sem (21) in haar huis in Dordrecht. Sem is een van mijn beste vrienden. We zitten in dezelfde vriendengroep en daarnaast voetballen we ook nog in hetzelfde team. Dus dat gaat top. Ik had geen betere vrouw voor mijn vader kunnen wensen. Fay (17), de dochter van Minouche, beschouw ik als mijn zusje.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 05 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.