Zoon Peter R. de Vries staat stil bij geboortedag overleden vader

Door Redactie
Zoon Peter R. de Vries staat stil bij geboortedag overleden vader

Royce de Vries herdenkt vandaag de geboortedag van zijn overleden vader Peter R. de Vries. De misdaadverslaggever, die in juli werd neergeschoten in het centrum van Amsterdam, zou zondag jarig zijn geweest.

Op Twitter laat Royce zondag van zich horen.

Geboortedag Peter

'Vandaag zou onze vader, Peter, 65 jaar geworden zijn. Wij missen hem iedere dag. Op een dag als vandaag missen wij hem nog een beetje meer…', schrijft Royce op Twitter. Daarbij voegde hij ook een oude foto van hem en zijn vader toe. Onder de post stromen de steunbetuigingen binnen.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Overleden

Peter R. De Vries werd op 6 juli neergeschoten toen hij van de RTL Boulevard-studio op het Leidseplein naar zijn auto liep. Negen dagen later overleed de 64-jarige journalist aan zijn verwondingen.

Openbare zitting

Eind oktober werd de eerste openbare zitting gehouden. Het ging niet om een inhoudelijke, maar een voorbereidende zitting. De 22-jarige Delano G. wordt ervan verdacht De Vries op 6 juli in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van Amsterdam te hebben neergeschoten, na diens optreden in het programma RTL Boulevard. Hij was op weg naar de parkeergarage om zijn auto te halen. Rotterdammer G. en de 35-jarige Poolse medeverdachte Kamil E. uit Maurik werden vrij snel na de aanslag opgepakt. De Pool zou de vluchtauto hebben bestuurd. Het tweetal werd op de A4, ter hoogte van de afrit Leidschendam, klemgereden en aangehouden.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress, Twitter

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.