Zondag met Lubach wint Televizier-ring

Door Redactie
Zondag met Lubach wint Televizier-ring

Zondag met Lubach is volgens de tv-kijkers het beste televisieprogramma van het jaar. De satirische nieuwsshow won met 47 procent van de stemmen de felbegeerde Gouden Televizier-Ring tijdens de 52e editie van het televisiegala in Amsterdam. Robert ten Brink reikte de prijs uit aan Arjen Lubach.

Nominaties

De andere genomineerde programma’s waren Beste zangers en Expeditie Robinson. De satirische nieuwsshow Zondag met Lubach brengt precaire en ingewikkelde onderwerpen op een luchtige en grappige wijze voor het voetlicht. Presentator Arjen Lubach was tot tweemaal toe de bron van video’s die wereldwijd viraal gingen. Voorafgaande aan het tv-gala in de AFAS Live had Lubach de led-schermen van de naburige Ziggo Dome 'gekaapt' om stemmen te trekken.

Vorig jaar ging de Gouden Televizier-Ring naar Floortje Dessing voor haar programma Floortje naar het einde van de wereld.

Dankbaar

,,Wat ontzettend terecht dat wij deze prijs hebben gewonnen", grapte Lubach in zijn dankwoord. ,,Ik moet natuurlijk veel mensen bedanken. Ik mag het natuurlijk allemaal presenteren, dat is te gek, maar achter de schermen ben ik ook heel belangrijk. Nee, serieus, voor alle cameramensen vind ik het geweldig dat ze met mij mogen werken", vervolgde hij. In een echt serieuze noot prees hij zijn medewerkers: ,,Deze mensen zijn het hart en de ziel van dit programma."

Prijzen

Eerder op de avond werden Eva Jinek en Wilfred Genee onderscheiden met de Zilveren Televizier-Ster, waarmee ze de prijs wonnen voor beste tv-presentatoren. De talentenprijs werd gewonnen door Marieke Elsinga. Jeroen Koningsbrugge werd beste acteur en Angela Schijf won deze prijs bij de vrouwen. Het jeugdprogramma Brugklas (AVROTROS) won de Gouden Stuiver.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders