Zondag met Lubach gaat niet langer door vanwege corona

Door Redactie
Arjen Lubach Twitter

Het satirische programma Zondag met Lubach gaat niet langer door dan gepland, nu de NPO veel gaten in de programmering heeft door de coronacrisis. Dat heeft Arjen Lubach woensdag gezegd in een interview met Radio Oranje.

Er komen nog twee afleveringen, daarna neemt het programma een pauze tot het najaar. 'Ik weet dat jij al jaren een pleitbezorger bent van satire die elke week zonder uitzondering het land bedient. Maar er zijn een aantal dingen die dat onmogelijk maken', zei Lubach tegen interviewer Paul Haenen.

Zo stelt de cabaretier dat de televisiebudgetten in Nederland niet toereikend zijn om vijftig weken per jaar een programma als ZML te maken. 'Bovendien is de Nederlandse nieuwsmolen niet zodanig dat we het hele jaar door week in, week uit een uitzending kunnen maken. De mensen vinden coronanieuws op een gegeven moment ook niet meer interessant.'

Slopend

Daarnaast is het maken van het satirische programma hard werken, stelt Lubach met klem. 'We werken met een kleine harde kern die na tien weken dit programma maken redelijk gesloopt is. Dan stort ik in, en krijg ik griep of enge virussen. Ik wil niet zielig doen, ik heb het leukste werk ter wereld. Maar ik hou dat niet veertig weken per jaar vol.'

Zondag met Lubach breekt de afgelopen weken kijkcijferrecords. Het programma trok afgelopen zondag meer dan 2 miljoen kijkers, voor het eerst in de geschiedenis van ZML. Lubach presenteert zijn show de afgelopen drie weken in een studio zonder publiek.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.