Zo ziet het liefdesleven Welmoed Sijtsma eruit

Welmoed Sijtsma (31) vond lange tijd de liefde bij Erik Egberts. De twee hadden eerder een korte break, maar kwamen al snel weer bij elkaar.

Door Redactie
Welmoed Sijtsma
© Brunopress/Patrick van Emst

Hoewel er zelfs een bruiloft op de planning stond, kwam begin 2021 het nieuws naar buiten dat de presentatrice en haar jeugdliefde toch hebben besloten om hun eigen weg te gaan. 

Sinds haar zeventiende was de Op1-presentatrice samen met haar jeugdliefde Erik. 

Jeugdliefde

In 2007 vond Welmoed de liefde bij Erik. Toch kwamen er na vijf jaar, in 2014, twijfels en verbrak de presentatrice de relatie. Een paar jaar later kreeg ze spijt van haar keuze, waardoor het stel in 2016 weer bij elkaar kwam. 'Ik had het in 2014, na een relatie van vijf jaar, uitgemaakt. In die periode kwam ik erachter dat ik toch het liefst met hem en bij hem wilde zijn. We zagen elkaar inmiddels alweer een poosje en ik wist dat ik heel erg mijn best moest doen om hem terug te winnen, aangezien ik het had uitgemaakt. Hij zei ja', zei ze destijds in YourDailyLife

Trouwen

De 31-jarige Sijtsma werd in 2019 op Ibiza ten huwelijk gevraagd door haar jeugdliefde, maar van een bruiloft is het nooit gekomen. Het management van de presentatrice bevestigde in 2021 de breuk. Waarom de twee uit elkaar zijn gegaan is nooit bekend gemaakt. 

Jort Kelder

Nadat de verloving van Welmoed Sijtsma en haar jeugdliefde Erik werd verbroken, huilde de presentatrice uit op de schouder van Op1-collega Jort Kelder. Sindsdien zijn de twee closer dan ooit. ‘Ik kan heel goed met Jort praten. Hij is heel open en eerlijk. En hij heeft zelf ook het nodige meegemaakt op liefdesgebied. Dat we zulke gesprekken voeren, zegt wel iets over onze goede band. Jort is echt een lieve man', vertelde ze aan Story. 

Vrijgezel

Na haar relatiebreuk in 2021 voelde de presentatrice zich soms eenzaam, maar dat is inmiddels wel veranderd. Nu kan Sjitsma juist genieten van het feit dat ze vrijgezel is. Toen Welmoed net vrijgezel was kon ze nog niet echt van dit nieuwe leventje genieten. 'Daten vond ik heel ongemakkelijk', vertelt de presentatrice. Nu is ze erachter gekomen dat ze graag nieuwe mensen leert kennen. 'Ik geniet van spontane acties zoals met een date naar Parijs gaan. Al was ik vooraf heel zenuwachtig, want waar moet je het urenlang in de auto over hebben met iemand die je niet goed kent?' Uiteindelijk was deze date 'heel leuk' volgens Welmoed. De presentratrice mist soms nog wel 'het gezellige samenzijn', maar aan de andere kant vind ze het ook wel goed hoe haar leven nu is.

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!