Zo zag Estavana Polman er vroeger uit

Estavana Polman (28) heeft sinds 2016 een relatie met oud-voetballer Rafael van der Vaart (37), maar we kennen de handbalster natuurlijk al jaren uit de sportwereld.

Door Redactie
Estavana Polman vroeger
© Peter Smulders

Hoe ging Estavana Polman vroeger, toen ze net was begonnen, eigenlijk door het leven? Deze foto uit de oude doos neemt u mee terug in de tijd.

Handballen 

De Arnhemse Estavana Polman speelt al sinds 2013 voor de club Team Esbjerg in de Damehåndboldligaen, de Deense handbalcompetitie. Sinds 2010 maakt ze onderdeel uit van het Nederlands handbalteam. Daarmee speelde ze op vele internationale toernooien en kwam ze in actie tijdens de Olympische Spelen in 2016. Maar in 2022 veranderde de situatie. Er was geen plek meer voor Estavana in het volgende seizoen. Dit zou volgens de Gelderse speler te maken hebben met wrijving tussen haar en de trainer. Eind 2022 tekende ze een contract bij de Roemeense topclub Rapid București.

Estavana Polman vroeger

Maar hoe is het allemaal begonnen voor Estavana? Haar handbalcarrière startte bij AAC 1899 in geboorteplaats Arnhem. Ze volgde een handbalopleiding op de HandbalAcademie op Papendal, waarna ze in 2011 met Jong Oranje tweede werd tijdens het Europees Kampioenschap tot 21. Datzelfde jaar verhuisde Estavana naar Denemarken om te handballen in de Deense handbalcompetitie.

Jong koppie

Hoewel Estavana Polman vroeger ook al hoogblond was, ziet de handbalster er beduidend een stuk jonger uit. Geen wonder, want in het begin van haar professionele carrière was ze nog maar 19 jaar oud. Estavana droeg haar lange blonde haren destijds in een zijscheiding; en dat is een heel ander gezicht dan nu! Bekijk hieronder hoe Estavana er in 2011 uitzag, toen haar sportcarrière een vogelvlucht nam. Wát een jong koppie!

De tekst loopt door onder de foto.

Zo zag Estavana Polman er vroeger uit

Estavana en Rafael van der Vaart

In 2016 kreeg Estavana een relatie met de Nederlandse oud-voetballer Rafael van der Vaart. In juni 2017 beviel ze van hun eerste kindje, dochter Jesslynn. Momenteel leeft het stel gescheiden van elkaar. Dit heeft alles te maken met de verhuizing van Estavana, die nu in de Roemeenste hoofdstad Boekarest woont én speelt. Rafael van der Vaart (40) hoopt deze zomer naar Roemenië te verhuizen om weer bij zijn vrouw en dochtertje Jesslynn te zijn. Al betekent dat wel dat hij dan verder verwijderd is van zijn zoon Damián (16), die hij kreeg met zijn ex-vrouw Sylvie Meis. Damián woont nu nog bij Rafael in Denemarken, waar hij onder contract staat bij de club Esbjerg fB.

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!