Zo wonen de Meilandjes in de Achterhoek: 'Dit is Frankrijk in het klein'

Zo wonen de Meilandjes in de Achterhoek: 'Dit is Frankrijk in het klein'

De Meilandjes zijn inmiddels in hun nieuwe stulpje in de Achterhoek getrokken. De familie geeft daarom aan 'De Stentor' een rondleiding door hun nieuwe onderkomen.

Martien, Erica, Maxime en Claire zijn met open armen ontvangen in Hengelo. 'We voelen ons nu al thuis hier', aldus Erica. 'Vriendelijke mensen, prachtige natuur, rust... Dit is Frankrijk in het klein. We gaan hier voorlopig niet meer weg.'

Soepele verhuizing

De verhuizing verliep ook heel soepel. 'Normaal gesproken gaat er altijd wel iets mis bij ons', zegt Erica. 'Maar nu mogen we niet klagen. Alle spullen konden zowaar in één keer mee.' Het enige obstakel was de hittegolf. Precies in die week moesten de Meilandjes hun nieuwe plekje inrichten. Maar gelukkig heeft de vorige bewoonster het huis mooi achtergelaten en hoeft er bijna niets opgeknapt te worden.

Groot drama

'Martien laat alleen nog de gang en de huiskamer schilderen', laat Erica weten. Martien vult aan: 'Het enige wat we eigenlijk willen gaan aanpakken is het andere gedeelte van de grond, daar stonden vroeger de paarden op. Dat willen we volgend voorjaar gaan aanpakken en er een parkachtige tuin van maken.' Wel laat de familie dat deze keer door experts aanpakken. 'Wij maken wel allerlei plannen voor de tuin, maar daar blijft het bij. Want als we daar zelf aan de slag gaan, wordt het vast een groot drama.'

Lees ook Achter gesloten (kasteel)deuren: pikant detail over verleden Maxime Meiland uitgelekt

Coronacrisis

De familie Meiland liet eind vorig jaar al weten het chateau in de nabije toekomst van de hand te doen. Ze waren van plan 2020 nog vol te maken, omdat het chateau was volgeboekt, maar dit wordt door de coronacrisis onmogelijk gemaakt. In februari werd bekend dat de familie naar het Gelderse Hengelo verhuist. In juni werd Chateau Marillaux te koop aangeboden.

Vierde seizoen

Hoe de rest van de verhuizing is verlopen is te zien in het nieuwe seizoen van Chateau Meiland. Vanaf maandag 31 augustus zijn Martien en zijn gezin weer te zien op SBS 6. Op de vertrouwde maandagavond maar óók op donderdag rond de klok van 20.30 uur.

 
 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Samedi eindelijk niet verven maar lunche in Brive met de crew

Een bericht gedeeld door Martien Meiland (@martienmeiland) op

 
 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vandaag geen klus dag maar lekker bij het zwembad met @maximemeiland

Een bericht gedeeld door Martien Meiland (@martienmeiland) op

Bron: De Stentor | Beeld: SBS

Zo wonen de Meilandjes in de Achterhoek: 'Dit is Frankrijk in het klein'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.