Zó kwam Kopen Zonder Kijken-Bob bij tv terecht

Bouwkundige Bob Sikkes zit inmiddels al een aantal jaar in de huizenprogramma-hoek van Hilversum. Tegenwoordig valt hij vooral enorm in de smaak bij Kopen Zonder Kijken-kijkers, maar hoe kwam hij ooit terecht bij 'de tv'?

Bob Sikkens
© RTL

De uitgesproken Bob is de eyecatcher van RTL 4-hit Kopen Zonder Kijken en tovert elke bouwval om tot een paleisje, met hulp van interieurdesigner Roos natuurlijk. Voor KzK zat hij ook al in shows als Bouwval Gezocht en TV-makelaar Mission Impossible.

Dit tv-avontuur begon ooit, jaren geleden, met een gesprek in een restaurant.

TV-ontdekking van Bob Sikkes

In de Vriendin doet Bob de bouwer - heeft 'ie vast nog nooit eerder gehoord - in 2020 een boekje open over deze ontmoeting die leidde tot een tv-carrière. 'Ik ben daar tien jaar geleden voor gevraagd. In een restaurant raakte ik in gesprek met een vrouw die voor de tv werkte', herinnert hij zich. 'Ik vertelde dat ik bouwkunde had gestudeerd, maar dat ik geen gelijkgestemde kon vinden met wie ik wilde samenwerken.'

'Geen jongen voor de bouw'

Deze vrouw van de productiemaatschappij vond het grappig: ze zag in Bob geen 'jongen voor de bouw'. 'En ze had een zwager met een bouwbedrijf die eigenlijk ook geen type voor de bouw was.' Een match made in heaven! 'Ik vroeg haar zijn nummer en na vijf minuten praten, wisten Marius (de zwager van de vrouw, red.) en ik dat we moesten gaan samenwerken. Uiteindelijk zijn we zelfs compagnons geworden in zijn bouwbedrijf.' Maar hoe zat het dan met die tv-vrouw? 'Een week na mijn ontmoeting met die vrouw belde de productiemaatschappij.' En de rest is geschiedenis!

Lees ook

Bron: Veronica Superguide

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!