Zien: zó ziet het huis van René Froger eruit

Door Redactie
Zien: zó ziet het huis van René  Froger eruit

Hoewel de meeste artiesten in ons land al bijna een jaar lang niet hebben opgetreden, zorgt dat bij veel van hen niet bepaald voor financiële problemen: Marco Borsato, Jeroen van der Boom, Trijntje Oosterhuis en Anouk hebben niet écht de hand op de knip. Het geweeklaag van veel artiesten over hun ‘coronamalaise’ lijkt dan ook zwaar overdreven.

Vóór het coronavirus ons land teisterde, hadden artiesten geen reden tot klagen. Met optredens verdient menigeen in een half uur waar mensen met een kantoorbaan of anderszins drie maanden tot een half jaar voor moeten werken. Dat was daarna wel anders. ‘Uiteindelijk zijn wij artiesten, en dat is niet om zielig te zijn, van alle sectoren het hardst getroffen van iedereen,’ jammerde René Froger begin mei in Shownieuws. ‘Een artiest is niet iemand die morgen bij een boer kan gaan werken of zo.’ Volgens gegevens van artiestenbureau JB Productions vroeg René, die met zijn vrouw Natasja in een vrijstaande villa in rijkenreservaat Blaricum woont, 11.500 euro voor een optreden van veertig minuten. Zakenblad Quote schatte René’s vermogen in 2012 op een bedrag van 10 miljoen euro.

Door: Nick Dijkman | Beeld: Edwin Smulders

Bekijk de foto in Story. Editie 2 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.