Zien we Jaap Reesema binnenkort meedoen aan het songfestival?

Heeft Jaap Reesema plannen om weer mee te doen aan het Eurovisie Songfestival...?

Jaap Reesema
© Brunopress

Het antwoord is - helaas - nee: Jaap Reesema gaat voorlopig niet nog een keer proberen om namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival te gaan. 'Op dit moment heb ik andere plannen', zegt de zanger tegen De Telegraaf.

Poging gedaan

De 38-jarige Reesema deed vorig jaar een poging toen hij een liedje dat hij samen met Armin van Buuren maakte instuurde naar de Nederlandse selectiecommissie. Die koos echter voor S10. 'Armin was wel vaker gevraagd door het Songfestival; en ik was ook al gepolst. We kennen elkaar goed en vonden dit tof. Voor het songfestival kozen we een Engelstalig nummer, waar we trots op zijn en in geloofden. We zijn ver gekomen.'

Niet elk jaar

'Maar we gaan niet elk jaar proberen om mee te doen', vervolgt Reesema. 'Ik zeg niet dat ik het nooit zou willen doen. Het is een prachtig podium.'

Begin november werd bekend dat dit jaar Mia Nicolai en Dion Cooper voor Nederland naar Liverpool gaan. Hun inzending wordt naar verwachting begin maart gepresenteerd.

Stemmen dit jaar

Het stemproces bij het Eurovisie Songfestival gaat er vanaf volgend jaar anders uitzien. Een van de belangrijkste wijzigingen is dat voortaan alleen nog het publiek bepaalt welke landen van de halve finales doorgaan naar de grote finale, maakte de organisatie dinsdag bekend. Voorheen golden de publieksstemmen voor de helft. Het andere deel werd bepaald door de landelijke jury's bestaande uit muziekprofessionals. Volgend jaar stemmen die niet meer mee bij de halve finales. De uitslag van de finale blijft bepaald worden door het publiek én de jury's.

Bron: ANP

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!