• Songfestival

Zien we deze Voice-winnaar volgend jaar op het Songfestival-podium?

Door Redactie
Zien we deze Voice-winnaar volgend jaar op het Songfestival-podium?

De Nederlandse selectiecommissie van het Eurovisie Songfestival overwoog om dit jaar Dani van Velthoven, winnaar van het laatste seizoen van The Voice of Holland, naar Turijn te sturen. Dat claimt althans de zanger in gesprek met RTV Purmerend.

'Ik zat bij de laatste vier', zo verklaarde hij in het programma De Zaterdagochtend.

Eurovisie Songfestival 

Van Velthoven, die tegenwoordig optreedt onder de naam DANY, was in eerste instantie terughoudend om het verhaal te vertellen. 'Ik weet nooit zo goed of je over dit soort dingen mag praten', zei de zanger nadat hem was gevraagd of hij naar het Eurovisie Songfestival zou willen.

Nieuwe kans?

De commissie koos uiteindelijk voor het nummer De Diepte van S10. Van Velthoven wil het echter graag nog eens proberen. Komend jaar wil hij opnieuw een nummer insturen. 'Het is echt een droom om Eurovision te doen, maar ik wil dan wel knallen', aldus de zanger.

Laatste winnaar 

Van Velthoven won vorig jaar maart het elfde seizoen van The Voice of Holland. De artiest, die werd gecoacht door Anouk, is daarmee vooralsnog de laatste winnaar van de talentenjacht. Het twaalfde seizoen ligt sinds januari stil toen de berichten over grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van het programma naar buitenkwamen.

Bron: ANP | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.