• De Meilandjes

Zien: de eerste beelden van 'Chateau Bijstand' zijn hier

Door Redactie
Zien: de eerste beelden van 'Chateau Bijstand' zijn hier

De Meilandjes zijn weer bijna terug op de buis. Dit keer niet met een nieuwe seizoen van hun eigen realityserie, maar met Chateau Bijstand. Uit de eerste beelden blijkt dat er moeilijke keuzes gemaakt moeten worden.

'Wat gaat voor: je kleinkind of je honden?', horen we Maxime vragen in de trailer. 'Dat is een moeilijke vraag', reageert Erica. Ook is de familie bezig met de inboedel op de kop te tikken. Martien wil vervolgens wel weten of riet goed zit. 'Of krijg je allemaal craquelé, ik moet geen craquelé.'

Tekst gaat verder onder de post.

Niet blij

Niet iedereen is even blij met de komst van de Meilandjes naar Uithoorn, een rustige forensen-gemeente tussen Amstelveen en Aalsmeer. Daar verblijft de familie een maand lang in een huurwoning voor Chateau Bijstand waarin Martien, Erica, Maxime en Claire Meiland ‒ althans, tot nu toe zijn alleen zij gesignaleerd ‒ een maand lang op bijstandsniveau zullen moeten leven. Dat betekent dat Martien en Erica hun riante villa in Noordwijk hebben verlaten en Maxime haar fraaie huis in de kustplaats ook heeft in-gewisseld voor een eenvoudige rijtjeswoning in Uithoorn. Ook hebben de Meilandjes de komende weken slechts één auto tot hun beschikking: een oude Volvo. Ook Gerard Joling en Gordon reden in een gedateerde auto van dat merk toen zij in 2013 een maand langs op bijstandsniveau leefden in Effe geen cent te makken in Amsterdam-Noord.

Beveiliger

‘De familie Meiland wordt nauwlettend in de gaten gehouden door een beveiliger,’ vertelde een buurtbewoner eerder aan Story. Mogelijk heeft dat te maken met uitspraken van Erica in haar vorig jaar verschenen biografie over moslima’s en het dragen van hoofddoekjes. Maar gezien de populariteit van de familie zal het vast ook noodzakelijk zijn om al te opdringerige pottenkijkers op afstand te houden.

Chateau Bijstand is vanaf 7 maart wekelijks te zien om 20:30 bij SBS6.

Bron: Shownieuws | Beeld: SBS

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.