• Bas & Aad van Toor

Zien: Clown Bassie genoot van defilé 86e verjaardag

Door Redactie
Zien: Clown Bassie genoot van defilé 86e verjaardag

Het is vandaag een feestelijke dag voor Bas van Toor, beter bekend als clown Bassie. De jeugdheld mag vandaag alweer 86 kaarsjes uitblazen en dat wordt gevierd met een parade van auto's en caravans uit de Bassie & Adriaan-series.

Bas wordt niet alleen overladen met bloemen, ook zingen de toeschouwers natuurlijk even in de gloria voor de clown. Ook via de telefoon stromen de felicitaties nog binnen. Al met al is Van Toor vandaag goed in het zonnetje gezet!

Genoten

'Het was fenomenaal, Bassie heeft echt genoten', zegt manager Sjef Scholte tegen het ANP. 'Er waren ongelooflijk veel mensen. Van pers tot hele schoolklassen en mensen die een bloemetje kwamen brengen. Bassie was heel blij, hij vond het fijn dat er zoveel belangstelling voor hem was.'

Expositie

Museum Vlaardingen, waar momenteel een expositie over het leven en werk van Bassie en zijn broer Adriaan te zien is, waren de organisatoren van deze parade. Helaas kon zijn broer Adriaan vanwege gezondheidsproblemen niet aanwezig zijn.

Tekst gaat verder onder de video's. 

Alles over Bassie

De expositie over het leven en werk van de broers Bas en Aad van Toor, beter bekend als Bassie & Adriaan, blijft zeker tot 31 oktober te zien in Museum Vlaardingen. De tentoonstelling opende eind 2020 de deuren. Door de coronacrisis mocht elke dag maar een beperkt aantal bezoekers de collectie zien. Ook was het museum langere tijd gesloten.

Het leven van Bas en Aad

Met de tentoonstelling Een schat aan herinneringen gaat een langverwachte wens van het nog altijd populaire duo in vervulling. De expositie over het leven van Bas (85) en Aad (78) is ingedeeld in drie thema’s: hun beginjaren als acrobatenduo The Crocksons, hun ruim twee decennia met het Circus Bassie & Adriaan en hun succesvolle televisiecarrière.

Beeld: Edwin Smulders, ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.