• De Frogers

Ziekte en verlies hebben Natasja Froger veranderd

Door Redactie
Ziekte en verlies hebben Natasja Froger veranderd

Een fijn gezin, een succesvolle man, een mooie carrière... Natasja Froger lijkt de wind altijd in de zeilen te hebben. Maar het geluk is haar niet komen aanwaaien.

Natasja Froger (57) woont dan wel in Blaricum als een glamourvrouw uit Gooische Vrouwen, ze gedraagt zich er niet naar. Ze vindt het leuk zich soms op te doffen voor een gala, maar loopt liever in een T-shirt, spijkerbroek en op klompen. Echtgenoot René (61) noemt haar niet voor niets zijn ‘kleine boerinnetje’. Natasja vindt dat een compliment. ‘Al die uiterlijkheden zijn niet waar het om draait in het leven. Het gaat om liefde en compassie,’ vertelt ze in Nouveau.

Zorgen

Ze werd medisch secretaresse en werkte drie jaar bij een gynaecoloog. ‘Uiteindelijk ben ik in een opwelling als stewardess bij Martinair gaan werken en dat vond ik zo leuk dat ik het ben blijven doen.’ Tijdens een vlucht ontmoette ze René, met wie ze een relatie kreeg. Hij werkte toen nog als zingende barkeeper bij Bolle Jan, het café van zijn ouders bij het Amsterdamse Rembrandtplein. Na een half jaar had hij zijn eerste hit te pakken. ‘Ik was ontzettend blij voor hem, want dat was zijn droom. Maar het werd zo druk dat we elkaar bijna niet meer zagen. We communiceerden via briefjes.’ Natasja overwoog haar baan op te zeggen, ook omdat ze er wilde zijn voor René’s kinderen uit zijn eerste huwelijk met Yolanda Punt. ‘Toen ik zelf zwanger werd, heb ik de knoop doorgehakt en ben ik fulltime moeder geworden.’ Als een echte moederkloek heeft Natasja voor haar kinderen en stiefkinderen gezorgd, en dat had ze nog wel langer willen doen... Het uitvliegen heeft veel emoties teweeggebracht, al heeft Natasja daardoor wel meer tijd gekregen voor haar ‘hulpprogramma’s’ op tv. En dan te bedenken dat ze zestien jaar geleden totaal geen ambities had om op de buis te verschijnen... ‘Het is me gewoon overkomen.’ Maar inmiddels is ze dol op haar tv-baan, vooral omdat ze met haar programma’s óók mensen kan helpen.   

Stormen 

Waar Natasja aanvankelijk twijfelde aan haar presentatiecapaciteiten, heeft René er altijd vertrouwen in gehad. Hij is al ruim drie decennia haar steun en toeverlaat. En andersom. Natasja en René hebben samen veel gelachen, maar ook veel gehuild. Zo kreeg René in 2005 prostaatkanker. Natasja vreesde het ergste, maar hij genas. Zelf kampte ze onder andere met een hersenvliesontsteking, een nekhernia én belandde ze een keer doodziek in het ziekenhuis met een bacteriële infectie. Het overlijden van René’s ouders in 2008, kort na elkaar op slechts 67-jarige leeftijd, had ook veel impact op Natasja, die jaren daarvoor voor het eerst afscheid moest nemen van een dierbare. ‘Ik heb op mijn 29e mijn beste maatje verloren aan aids.’ Alle ellende heeft haar doen inzien dat gezondheid echt het belangrijkste is wat je hebt. ‘Het leven is kwetsbaar en daarom geniet ik intens van alles wat ik heb.’ Daarbij doelt ze allereerst op haar man, kinderen en kleinkinderen, op wie ze enorm trots is. ‘Op hoe we alle stormen samen hebben doorstaan.’

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 40 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.