Zieke Zimra Geurts: 'Ik kan al zeven weken niet praten'

Door Redactie
Zieke Zimra Geurts: 'Ik kan al zeven weken niet praten'

Zimra Geurts maakte in oktober bekend ernstig ziek te zijn door een allergische reactie van haar lichaam op haar siliconen borstimplantaten. Het Playboymodel laat in een update weten dat ze al zeven weken niet kan praten.

Zimra heeft de afgelopen maanden veel last gehad van maagzuurklachten. Daardoor werkt haar slokdarm niet meer goed en zijn haar stembanden aangetast. 'Ik praat al zeven weken via pen en papier,' schrijft ze op Instagram. Ik krijg daar nu logopedie voor en medicatie voor de maagzuur.' Helaas heeft ze er 's nachts nog wel veel last van en vraagt ze haar fans om tips. 

Minder goed eten

De klachten komen waarschijnlijk door vermoeidheid in de winter. Op minder goede dagen lukt het haar niet om een verse, gezonde maaltijd te bereiden en eet ze minder goed dan ze zou willen. Haar lichaam reageert daar sterk op. 'Waarvoor ik in principe dankbaar ben, want hierdoor moet ik altijd heel gezond leven en dat is een cadeautje.'

In rap tempo achteruit

De klachten ontstonden 3,5 jaar geleden, in eerste instantie werd gedacht aan een burn-out. Een paar maanden later verloor ze echter 'in rap tempo' veel kracht, was de 29-jarige aan een rolstoel gebonden en moest ze meermaals met spoed naar een ziekenhuis worden gebracht. Haar gezondheid bleef achteruit gaan totdat Zimra niets meer zelf kon. 'Zelf kauwen kostte haar te veel energie', staat op de website waarop Zimra haar verhaal doet. 'Ze voelde zich als een pop die onderhouden moest blijven worden.'

ASIA-syndroom door borstimplantaten

Plastisch chirurg Gijs van Selms vermoedde dat Zimra's borstimplantaten, die ze acht jaar geleden liet plaatsen, de boosdoeners zouden kunnen zijn en onderzocht haar. 'In die periode was er in ons vakgebied al toenemende aandacht voor het ASIA-syndroom, een geheel nieuw ziektebeeld dat mij al verschillende malen had verbaasd door patiënten die dit in geringe vorm hadden opgelopen door die geruwde siliconen protheses', aldus Van Selms. Hoewel het onderzoek naar Zimra's implantaten 'niet veel bijzonders' opleverde, werd besloten de siliconen te verwijderen. Sinds de implantaten vorig jaar januari zijn verwijderd, gaat Zimra met kleine stapjes vooruit. Of ze volledig zal herstellen 'is nog maar de vraag'. 

Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.