Zelfs Montana is klaar met wispelturige plannen van De Meilandjes

Gisteravond was het weer ouderwets lawaaierig op de bank vanwege de start van het achtste seizoen van Chateau Meiland

Montana Meiland
© Still SBS

Inmiddels weten we al lang af van het nieuwe leven van de familie Meiland: ze openen binnenkort een nieuw pension, Maxime heeft wéér een nieuw huis gekocht en zus Montana is na acht jaar uit elkaar met vriend Dirk. Maar in de realityserie gaan we even terug in de tijd en horen we hoe deze nieuwe levensfases zijn ontstaan. 

Dat vader, moeder en zus maar van het ene project in het andere project over blijven gaan, zorgt zelfs voor vermoeidheid bij Montana. 

Wispelturig

De familie valt meteen met de deur in huis tijdens de start van het nieuwe seizoen: ze hebben een klushuis op het oog. Dat dat weer helemaal in voormalige woonplaats Hengelo is, snapt Montana niet. 'Moet je daar iedere keer weer helemaal heenrijden', begint ze al sceptisch. 'Nou en, dan gaan we toch een weekje?!', valt zus Maxime haar in de reden. 'Ik vind het enig, dan ben ik even weg van huis.' Maar Montana, die een succesvolle interieurwinkel runt, kan dan niet eventjes komen helpen. 'Ik heb die winkel.' Maar dat kan Maxime en Martien niets schelen: 'Waarom verkoop je het niet?', luidt de serieuze vraag. Montana drukt vervolgens haar familie met de neus op de feiten: 'Jullie zijn zo wispelturig dan doe ik straks die winkel weg en zeggen jullie: 'We gaan toch niet naar Hengelo'.' 

Nieuw huis voor Maxime

Terwijl Martien de makelaar alweer probeert te bellen om te onderhalen, wordt ook Maxime gebeld door háár makelaar: ze heeft namelijk met Leroy weer een ander huis op het oog. 'Leroy en ik gaan misschien verhuizen', vertelt ze tegen de camera. Inmiddels weten we wel beter en hebben ze hun eerste nachten in het nieuwe huis alweer overleefd. 'We moeten nu nog wachten op de bank.' Toch is deze derde verhuizing niet zo vanzelfsprekend voor de Meiland-telg aangezien het paleisje best aardig wat mag kosten. 'Ik ben heel benieuwd of de bank het goedvindt en of het allemaal kan, maar als het kan moeten we wel ons leven gaan omgooien. Want het is zo'n duur huis dus door heel veel dingen moet een streep heen. 

Schoonmaaksters eruit 

Zoals?', vraagt de altijd nieuwsgierige Erica. 'De auto moet eruit, geen schoonmaaksters meer, de kindjes gaan gewoon naar huis dus Claire gaat niet meer naar de BSO.' Alleen het paardrijden en het voetballen kan nog doorgaan voor de kleine meid. 'Ik heb helemaal berekend hoe nu de situatie is qua uitgaven en straks en als we een beetje bezuinigen op dingen dan moet dat lukken.' 

Honden erin 

Wel oppert Erica dat er nog budget over moet blijven voor een hond thuis, want: 'kinderen moeten opgroeien met dieren.' Daarom heeft ze alvast een afspraak gemaakt bij het asiel om twee honden te adopteren. 'Dus of er komen twee honden hierheen of er komen er twee naar ons', aldus Maxime tegen Martien. Twee honden maken het bezuinigen er niet makkelijker op zou je zeggen. Martien is het er dan ook niet mee eens en eigenlijk moet Leroy ook nog worden overgehaald. Montana kan het allemaal niet meer aan: 'Al die plannetjes van jullie, wordt je toch ook niet goed van. 'Dit figuur hier heeft niets. Dit woont nog in een huurhuis, dit heeft een balkonetje van een vierkante meter', zegt Montana over zichzelf. 'Nou, en die plannen van hun die gaan van links naar rechts', aldus een zuchtende Meiland. 

Eigen huis voor Montana

Inmiddels is het bekend dat Montana na de breuk met Dirk een eigen huis heeft gekocht. Daar is ze druk in aan het klussen. 'Ik heb een eigen plekje en daar ben ik de afgelopen dagen heel veel in bezig geweest. Allemaal vloerbedekking verwijderd, enzo. Ik ben de laatste tijd veel met mezelf bezig in ieder geval', aldus Meiland aan Shownieuws begin januari. 'Ze slaat zich er goed doorheen en ze heeft door het nieuwe huis flink afleiding', aldus zus Maxime aan RTL Boulevard. 'Ze stort zich eigenlijk daar helemaal op en daar krijgt ze toch wel levenslust van.' Zo af en toe helpt ex Dirk zelfs nog een handje mee, als is het contact tussen de twee nihil. 'Dirk heeft nog twee uurtjes meegeholpen', aldus Martien. 

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!