• Overleden

Zelfmoord... of toch moord? Dood societyfenomeen Mathilde Willink opnieuw onderzocht

Door Redactie
Zelfmoord... of toch moord? Dood societyfenomeen Mathilde Willink opnieuw onderzocht

Komt er vierenveertig jaar na de dood van Mathilde Willink éíndelijk helderheid over wat er die avond precies is gebeurd? Destijds concludeerde de politie zelfmoord, maar vrienden en nabestaanden van Mathilde geloven dat niet. De makers van de podcast De Showbizzmoord doken in haar dossier en stuitten op nieuwe ontwikkelingen...

Zelfmoord

Wat is er precies gebeurd op 25 oktober 1977, de dag dat societyfenomeen Mathilde Willink levenloos werd aangetroffen door haar liefdespartner Gerard Vittali, die bekendheid genoot als cokedealer? De politie concludeerde al snel dat er sprake was van zelfmoord, ook omdat Gerard dit in zijn telefoontje naar de politie al had gezegd. Maar vrienden van Mathilde en haar nabestaanden hebben dat nooit geloofd. De van geboorte Zeeuwse Mathilde zou om het leven zijn gebracht! Een grondig onderzoek door de politie zou zijn verhinderd omdat er zakjes coke en slaappillen waren ontvreemd.

De zaak in gedoken

‘Dat zou het onderzoek destijds wellicht in een ander daglicht hebben gezet,’ vertelt EenVandaag-journalist Lammert de Bruin aan Story. Vorig jaar zomer maakte hij met journalist Babs Assink de podcast De Showbizzmoord waarin ze op zoek gingen naar de daadwerkelijke moordenaar van platenproducer Bart van der Laar. Nu is het duo in de zaak van Mathilde Willink gedoken. ‘We kwamen de naam van Gerard Vittali in het dossier van Bart van der Laar tegen omdat hij te boek stond als de bekendste drugsdealer van Het Gooi. Mathilde heeft mij altijd geïntrigeerd. Het mysterie rondom haar dood, maar ook hoe ze eruitzag.

Beeld: BrunopressDit artikel komt uit Story. Editie 4 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Zelfmoord... of toch moord? Dood societyfenomeen Mathilde Willink opnieuw onderzocht

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.