• Overleden

Zeg ’ns Aaa-ster Monique Rosier dacht aan zelfmoord

Door Redactie
Zeg ’ns Aaa-ster Monique Rosier dacht aan zelfmoord

Monique Rosier (56) droeg tijdens de succesperiode van Zeg ’ns Aaa een groot geheim met zich mee: ze speelde met de gedachte om een einde aan haar leven te maken.

Toen Monique Rosier in de jaren tachtig grote bekendheid genoot als Pien in de hitserie Zeg ’ns Aaa, zat ze bepaald niet lekker in haar vel. ‘Het publiek genoot van Pien, maar ik kotste van Monique,’ vertelt Monique in het magazine Zorg+Welzijn over de eetstoornis waaraan ze leed. ‘Ik hoopte iedere dag dat mijn boulimia morgen over zou zijn, maar het tegenovergestelde gebeurde: ik draaide totaal vast.’ Haar slopende ziekte wist Monique goed verborgen te houden voor collega-acteurs Carry Tefsen, Manfred de Graaf en Sjoukje Hooymaayer. ‘Ik wilde dat iedereen vooral een leuke, zelfstandige Monique zag. Daarom durfde ik niemand te vertellen wat er aan de hand was,’ aldus Monique, die toentertijd ook acteerlessen volgde in de Verenigde Staten. Naar eigen zeggen liep ze daar zelfs met de gedachte om van een gebouw te springen. Haar suïcidale gedachten verdwenen pas toen ze professionele hulp zocht. ‘Mijn therapeute schrok zich rot van mijn verhaal,’ vertelt Monique in het interview.

Beeld: ANP

Lees het hele verhaal in Story. Editie 39 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Zeg ’ns Aaa-ster Monique Rosier dacht aan zelfmoord

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.