Zangeres Maan heeft tijd voor zichzelf nodig na drukte Vrienden van Amstel Live

Maan de Steenwinkel zit vol plannen, maar niet op muziekgebied. Na alle shows van Vrienden van Amstel Live heeft de zangeres echt even wat tijd voor zichzelf nodig.

maan

Dat vertelt ze aan rapper Kraantje Pappie in de podcast Kraan aan de bar.

Niks doen

‘Ik ga na Vrienden van Amstel Live eerst 2,5 maand niks doen’, besluit Maan. Ze wil misschien een tijdje naar het buitenland. ‘Ik weet het eigenlijk nog niet eens zo goed. Ik wil heel graag Italiaans leren, dus ik dacht misschien in Italië een cursus volgen.’ Maar Japan lijkt haar ook gaaf. ‘Dus ik dacht: heel even ‘uitzonen’, heel even kijken: wat is er allemaal gebeurd de afgelopen jaren? Echt even loskoppelen. Ik denk dat dat wel heel fijn is’, legt de zangeres uit.

Alleen op reis

Hoewel ze dolgelukkig is met haar vriend Karel, zanger van Goldband, lijkt het erop dat ze even alleen ertussenuit wil. ‘Ik ben ook niet heel vaak alleen, ik kan dat ook niet zo heel goed’, deelt Maan. Collegazangeres S10 gaat volgens Maan weleens alleen op reis. ‘Ik heb er heel veel bewondering voor dat je dat kan en durft, dus dat wil ik ook wel proberen.’

Rustiger geworden

Vrienden van Amstel Live telde een boel shows dit jaar, ook vinden er veel afterparty’s plaats. Maan geeft aan wel een stuk rustiger geworden te zijn, liever ligt ze met haar vriend in bed. ‘Het is ineens weer volle bak aan, superveel mensen, helemaal hyped, heel veel sociaal doen en dat soort dingen’, vertelt Maan. ‘Soms raak ik een beetje overprikkeld en merkte ik dat ik wat sneller moe werd, dan ging ik maar lekker na de show naar huis. Nu heb ik goed geslapen.’

Verstandige Moony

Kraantje Pappie, die ook deelnam aan de Vrienden van Amstel, vertelt dat hij Maan inderdaad niet ‘door de backstage bar heeft zien vliegen’, zoals voorgaande jaren. ‘Vorig jaar wel en de jaren daarvoor. Ik weet niet, misschien toch de verstandige ‘Moony’ die omhoog komt en een heel lief vriendje die dan in mijn bedje wacht’, aldus de zangeres.

De rapper merkt op dat Maan ook erg veel alcohol dronk bij voorgaande edities. ‘Dat was vroeger wel meer dan nu hoor. Ik heb vaker zin om gewoon lekker thuis te chillen ofzo. Maar desalniettemin sta ik met S10 vaak genoeg in de lampen te hangen hoor’, besluit Maan.

Bron: Shownieuws

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!