Youp van ’t Hek absoluut niet te spreken over ‘The Roast of Famke Louise’: ‘Een droeve bonte avond’

The Roast of Famke Louise krijgt enorm veel kritiek. Ook cabaretier Youp van ’t Hek is verre van enthousiast over het Comedy Central-programma waarin zangeres Famke Louise geroast wordt. 

youp van t hek

Hij vond het maar een ‘droeve bonte avond’, zegt hij in een interview.

Soort nieuwsgierigheid

Van ’t Hek heeft The Roast of Famke Louise met tegenzin gekeken. ‘Dit is de wereld van Boulevard en Shownieuws. Of ik me daar te goed voor voel? Al jaren. Maar nu keek ik dus wel. Uit een balorig soort nieuwsgierigheid’, vertelt Youp in de VARAgids. Wat de cabaretier ervan vond? Hij heeft geen goed woord over voor de Roasters. In het bijzonder is hij niet te spreken over Roastmaster Dolf Janssen.

Droeve bonte avond

‘Artiesten uit de keukenkastjesdivisie deden schijtlollig over het uiterlijk van de anderen. En over de leeftijd van Joke Bruijs’, zegt hij. ‘Wat mij het meest verontrust? Dat de deelnemers zelf het zo verschrikkelijk naar hun zin hadden. Sommigen gierden het uit van de pret.’ De kans is zeer klein dat Youp van ’t Hek ooit nog eens naar The Roast gaat kijken. ‘Het was een droeve bonte avond en niets meer dan dat. Wat ik verwacht had? Weet ik niet, maar geen gestuntel als dit’, besluit hij.

The Roast of Famke Louise

Comedy Central wist niet te scoren met Famke Louise, die tevens de jongste deelneemster ooit is. Slechts 232.000 mensen hebben naar het programma gekeken. Dat maakt deze versie de slechtst bekeken roast ooit. Naast Famke en Dolf deden Bizzey, Joke Bruijs, Peter Pannekoek, Nesim el Ahmadi, Sylvia Geersen, Rayen Panday, Lisa Loeb en Maik de Boer mee.

Bron: Veronica Superguide

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!