Youp van ’t Hek móést verhuizen naar kustdorp

Door Redactie
Youp van ’t Hek móést verhuizen naar kustdorp

Cabaretier Youp van ’t Hek (67) en zijn vrouw Debby Petter (64) bezitten een riant grachtenpand in Amsterdam, maar zijn daar vrijwel nooit te vinden. Liever verblijven ze in hun tweede woning in Bergen aan Zee.

Het stel heeft het zo naar de zin in het kunstenaarsdorp aan de kust, dat Youp er inmiddels extra woonruimte heeft aangeschaft. Tot anderhalf jaar geleden woonde er een oudere dame in het huisje dat in Youps tuin in Bergen staat. Toen zij op 94-jarige leeftijd overleed, was het de bedoeling dat haar kleinzoon er zou gaan wonen. Hier stak de gemeente echter een stokje voor; permanente bewoning werd niet langer toegestaan. Haar familie vroeg Youp toen het tuinhuisje te kopen, en daarover aarzelde hij geen moment. Hij toverde het om tot een ‘mancave’ en nam er zelfs recent een nieuw album met de titel Huisje aan C op.

Hartpatiënt

Het leven voor de cabaretier wordt er in Bergen dus alleen maar comfortabeler op, nadat hij enigszins uit nood Amsterdam voor Bergen verruilde. Vorig jaar belandde Youp met corona in het ziekenhuis. ‘Mijn longen hebben volgens de artsen een lelijke opdonder gehad. Ik ben hartpatiënt, dus dat is link. Alle artsen zeggen dat ik mazzel heb gehad. Heel veel mazzel zelfs,’ vertelde hij in de VARA-gids. Toen Youp na tien dagen het ziekenhuis mocht verlaten, besloot hij verder te herstellen in zijn huis in Bergen aan Zee. In het pand in Amsterdam moest hij namelijk twee trappen op, wat nauwelijks nog ging. Inmiddels is Youp hersteld, maar kennelijk heeft hij het met Debby zo naar zijn zin aan de kust, dat ze ervoor hebben gekozen daar de meeste tijd van het jaar door te brengen. 

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 30 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.