Willeke van Ammelrooy kampt met hartproblemen

Door Redactie
Willeke van Ammelrooy kampt met hartproblemen

Ze won de strijd tegen eierstokkanker, maar nu moet Willeke van Ammelrooy (74) opnieuw onder het mes. ‘Er is een lekkende hartklep geconstateerd bij mij,’ vertelt de actrice aan Story.

Hoewel Willeke zich dezer dagen supergoed voelt, moet ze tóch weer onder het mes. Aan Story vertelt de actrice: ‘Voordat ik die operatie vanwege mijn kanker kreeg, is eerst mijn hart helemaal gecontroleerd. Dat is de standaard-procedure voor zo’n grote ingreep. Toen is bij mij een lekkende hartklep geconstateerd. Mijn moeder had dat ook, dus helemaal onverwacht kwam het niet. De hartchirurg zei: Daar zul je wel een keer aan geopereerd moeten worden. Het leek mij het beste om dat zo snel mogelijk te doen. Hoe jonger ik ben hoe beter, dacht ik. Het heeft echter nog een hele tijd geduurd en in december vorig jaar heb ik besloten dat het moment was gekomen om het te doen. Dit ook omdat ik even geen werk had. Je moet natuurlijk een behoorlijke tijd herstellen van zo’n operatie, daar had ik deze periode voor ingepland.’ Maar het liep allemaal heel anders, want toen Willeke zich bij de chirurg meldde voor een voorbereidingsgesprek, werden haar plannen op prettige wijze verstoord. ‘Ik zat bij de arts in het AMC en die zei ineens: Ik denk dat ik nog vijf jaar ga wachten, het gaat veel te goed met je. Dat zag ik niet aankomen, maar hij zal het wel weten, lijkt me. We wachten dus nog even, maar uiteindelijk gaat het gebeuren. En dat heeft ook een positieve kant. Mijn moeder heeft er door dezelfde operatie twintig jaar bij gekregen, dus daar teken ik voor.’ Willeke, die haar agenda had vrijgehouden voor de operatie en het herstel, kan nu genieten van een paar vrije maanden. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 24 ligt nu in de winkel.

Willeke van Ammelrooy kampt met hartproblemen

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders