Willeke Alberti van plan het rustiger aan te doen

Door Redactie
Willeke Alberti van plan het rustiger aan te doen

Willeke Alberti geeft op 5 oktober, in aanloop naar haar 75e verjaardag, een groot optreden in AFAS Live. In deze Show van mijn leven, zoals ze het eenmalige concert noemt, haalt de grande dame van de Nederlandse muziek samen met het publiek herinneringen op uit haar ruim 60-jarige carrière.

Willeke zal haar eigen hits, duetten die zij met haar vader Willy Alberti zong en de Nederlandstalige klassiekers die haar en vele anderen nog altijd inspireren ten gehore brengen. Haar zoon Johnny de Mol, die het concert mede produceert, heeft regisseur Arie Cupé en producent Tjeerd Oosterhuis gevraagd invulling te geven aan de grote wens van zijn moeder: in aanloop naar haar 75e verjaardag nog één keer groots uitpakken met een show vol bijzondere liedjes en persoonlijke anekdotes.

Duetten

De zangeres wordt tijdens het concert begeleid door haar eigen band onder leiding van Peter van der Zwaag en nodigt een aantal verrassende gastartiesten uit voor deze speciale avond. Haar omvangrijke repertoire bevat onder andere liedjes als Telkens Weer, Spiegelbeeld, Samen Zijn, Ome Jan en de memorabele duetten met haar vader Willy Alberti zoals De Glimlach Van een Kind en Niemand Laat Zijn Eigen Kind Alleen.

Onderscheiden

Tijdens haar rijke muzikale carrière, is Willeke Alberti veelvuldig onderscheiden. Naast diverse gouden en platina platen, ontving zij onder meer een Edison, de Gouden Harp, de Gouden Televizier-Ring en de Majoor Bosshardt Prijs. In 1996 werd zij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Rustiger aan

De show is volgens Alberti geen afscheidsconcert, maar toch wil de zangeres het iets rustiger aan gaan doen. 'Niet eens voor mezelf, maar voor anderen die de risico’s nemen. De 75 zit er toch aan te komen en dan nog een grote tournee aangaan… Ik vind dat ik dat niet moet doen.'

Willeke Alberti van plan het rustiger aan te doen

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP, NU.nl | Beeld: Peter Smulders