• Showbizz

Wietze de Jager schiet te kort door radioshow: 'Ben niet de leuke vader thuis'

Door Redactie
Wietze de Jager schiet te kort door radioshow: 'Ben niet de leuke vader thuis'

Wietze de Jager (33) vertelt tijdens zijn 538 ochtendshow dat het ouderschap hem zwaar valt. De radio-dj noemt het radiomaken in combinatie met ouder zijn een 'energievretende combinatie'. Met drie kinderen thuis én een dagelijkse ochtendshow merkt Wietze dat het hem nu allemaal te veel wordt. 

Witze maakt samen met Klaas van der Eerden al negen maanden iedere werkdag de ochtendshow bij radio 538. Afgelopen maandagochtend vertelt Wietze openhartig dat hij al maanden te veel hooi op zijn vork neemt. Door het harde werken heeft hij het gevoel dat hij als vader tekortschiet. 'Ik heb de leukste baan van de wereld en ik vind het fantastisch om te doen, maar ik merk dat het aan me knaagt dat ik niet genoeg kan geven thuis, dus dan heb je het gevoel dat je het net niet goed genoeg kan doen. Ik wil gewoon met de juiste energie bij mijn kinderen zijn', legt Wietze uit. Door zijn drukke werkdagen 'is de balans thuis soms een beetje zoek'. Ook vertelt de radio-dj dat hij 'niet altijd de leuke vader' is die hij eigenlijk voor zijn kinderen zou willen zijn.

Onderschat 

Klaas van der Eerden vraagt Wietze tijdens de uitzending of hij niet eerder had kunnen bedenken dat het maken van een dagelijkse ochtendshow zwaar zou zijn. Wietze vertelt dan dat hij het heeft onderschat. 'Ik had niet verwacht dat het zo ingewikkeld zou worden, nee. Dat had ik niet verwacht. Ik heb ook wel eens eerder een ochtendprogramma gemaakt, maar dat was zonder kinderen. Nu zit ik met drie jonge kinderen thuis.'

Ouderschapsverlof

Om toch wat meer tijd met zijn kinderen te kunnen doorbrengen, wil Wietze graag een stapje terug doen en met ouderschapsverlof. 'Per kind krijg je 26 keer een werkweek als je veertig uur werkt en met drie kinderen is dat ongeveer, in mijn geval, 78 weken waar je recht op hebt. 78 weken ouderschapsverlof in totaal, totdat je kind acht jaar is.' Als het aan de radio-dj ligt, wil hij deze weken allemaal in een keer opnemen. Al is hij er van bewust dat Talpa, zijn werkgever hier niet blij mee zal zijn. 

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Storynieuwsbrief.