Wie is Jordi Huirne, de knappe SBS 6-weerman?

Door Redactie
Wie is Jordi Huirne, de knappe SBS 6-weerman?

Geen 'oant moarn' meer op SBS 6, maar 'good goan': ineens heeft de zender een knappe kop gestrikt om het weer te presenteren. Wie is de Achterhoekse Jordi Huirne (27)?

Het was voor veel kijkers even slikken toen de vaste SBS 6-weerman Piet Paulusma het veld moest ruimen. De opvolger heeft grote schoenen te vullen: geen makkelijke klus voor de veel jongere Jordi. Of hij ons net zo goed de temperatuur kan vertellen als de Friese Piet weten we niet, maar een ding is zeker: het is geen straf om naar de kersverse weerman te kijken. 

Kinderdroom die uitkomt

Afgelopen zondag presenteerde de hunk voor het eerst het weer op SBS 6. 'Wat een fantastische dag, mijn kinderdroom is uitgekomen!', liet hij weten op Instagram. 'Vroeger toen ik klein was keek ik altijd naar het weer. Naar Helga van Leur, en natuurlijk ook Piet Paulusma,' zegt hij in Shownieuws. Het is niet de eerste keer dat hij het weer presenteerde. Jordi brak door bij de regionale tv, bij MeteoGroup uit Wageningen. Ook deed hij televisiewerk voor Omroep Gelderland en Zeeland, en radio- en schrijfwerk voor de regionale omroepen West, Utrecht, Brabant en Oost en de zenders Sublime FM en BNR.

Jongen uit de Achterhoek

Jordi's wortels liggen in de Achterhoek. Hij is opgegroeid op een boerderij in Ruurlo. Als jochie van 3 à 4 was hij al gefascineerd door het weer. 'Ik zag toen dat er noodweer kwam. Ik stond met mijn neus tegen het glas van het slaapkamerraam gedrukt, gefascineerd door bomen die omwaaiden en heen en weer gingen. Toen raakte ik helemaal besmet met het weervirus,' vertelt de weerman aan Omroep Gelderland. 'Op de boerderij maak je het weer goed mee: je kan ver kijken en ziet een bui aankomen. Op zaterdagmorgen zetten mijn vader en ik de trekker stil voor het uitgebreide weerbericht van Jan Visser op Radio 10. Hij was mijn voorbeeld, net als Reinier van den Berg en Helga van Leur.'

Tekst gaat verder onder de foto's

Hulp van Amara Onwuka

Het afgelopen jaar heeft hij keihard gewerkt aan zijn presentatieskills, met hulp van zijn weercollega's Dennis Wilt en Amara Onwuka. 'Ik moest mijn Achterhoekse accent natuurlijk afleren. En de studio bij Talpa is echt gigantisch. Ik moest goed oefenen met aanwijzen en het lopen door de studio,' aldus de weerman.

Het liefdesleven van Jordi Huirne

Op Instagram deelt Jordi het een en ander over zijn privéleven. Hoe het in de liefde zit? De weerman is al enige tijd gelukkig met Steven Donderwinkel, die in de sales voor automerk Toyota zit. Samen trainen ze veel in de sportschool, waar ze een afgetraind lichaam aan te danken hebben. 

Beeld: SBS | Bron: Omroep Gelderland, De Stentor

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.