WIDM: Wat gebeurt er als niemand de Mol raadt?

Als Ranomi de Mol blijkt in Wie is de Mol? 2023, zullen Daniël en Jurre flink balen: de mannen verdenken elkaar. Maar eh... Hoe wordt de winnaar dan bepaald?

Door Redactie
WIDM

Uit de nieuwste Wie is de Mol?-aflevering bleek dat Ranomi en Jurre volop Daniël verdenken terwijl Daniël voor Jurre gaat als Mol. Niemand zit dus op Ranomi. Als blijkt dat de Olympisch kampioen de boel inderdaad saboteerde, is ze al die tijd onopgemerkt gebleven. De ultieme Mol! Je zou misschien denken dat er dan niemand wint - Daniël en Jurre vulden de testvragen op elkaar in. Maar niets is wat het lijkt: er kan dan gewoon een winnaar komen.

Wie wint Wie is de Mol? als de Mol niet geraden wordt?

Vorig jaar kregen we ongeveer hetzelfde scenario voorgeschoteld. Niemand verdacht Fresia in de finale. Oké, ze bleek uiteindelijk ook niet de Mol, maar toch: Veronica Superguide deed toen navraag bij AVROTROS in het geval ze het mogelijk wél was en kwam erachter wie er in zo'n geval zou winnen. 'Er is altijd een winnaar, namelijk de kandidaat die de finale-test het beste heeft gemaakt', legde een woordvoerder toen uit.

Testsnelheid

Er is altijd iemand die de test beter óf sneller maakt. Zo kun je per ongeluk 'bijvangst' scoren. Een vraag als 'Zat de Mol in groep A of B bij opdracht 'X'?', om maar even iets te noemen, zou je per ongeluk goed kunnen beantwoorden als de daadwerkelijke Mol in hetzelfde groepje zat als jouw Mol. Wat ook nog meespeelt? De tijd. Als Daniël en Jurre alles fout hebben, wint degene die de test het snelst invulde.

De grote ontknoping van Wie is de Mol? 2023 is zaterdag om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Je las een artikel van Veronica Superguide: Jouw gids in de jungle van films, series en tv.

Bron: Veronica Superguide | Tekst: Robin Heerkens

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!