Weet u nog? Dit zijn de meest gewaagde Mol-acties in Wie is de Mol? ooit

Deze Mol-acties in Wie is de Mol? zullen we niet snel vergeten.

Door Redactie
mol acties wie is de mol

Begin dit jaar is alweer het 23ste seizoen van Wie is de Mol? van start gegaan. In de loop van de tijd hebben we een heleboel Mollen gezien, en dus ook een hele hoop leugens en bedrog. Waar sommigen hun streken goed verborgen konden houden, speelden anderen met vuur. Dit zijn de meest gewaagde Mol-acties in Wie is de Mol? door de jaren heen.

Meest gewaagde Mol-acties in Wie is de Mol?

Elk seizoen hebben we weer te maken met een nieuwe Mol die op zijn of haar eigen manier de boel op stelten zet. Denk aan een onopvallende Mol zoals Rob Dekay (2020) of juist roekeloze types die zomaar betrapt hadden kunnen worden, zoals Margriet van der Linden (2015) en Jan Versteegh (2018). Hoe dan ook: deze Mol-acties in Wie is de Mol? waren briljant.

Margriet van der Linden

In 2015 was Margriet van der Linden de Mol. Tijdens een drukke treinrit – met haar medekandidaten om zich heen – wist Margriet maar liefst duizend euro uit de pot te houden. Hoe ze dat deed? Ze gooide het geld zomaar uit het raampje van de trein! 'Bonkend hart, maar het moest gebeuren,' vertelde Margriet achteraf over haar gewaagde Mol-actie.

Jan Versteegh

Wat Jan Versteegh in 2018 deed, was misschien wel de meest roekeloze actie van een Mol ooit. Zo liep de presentator zonder vermomming vlak langs álle kandidaten toen zij een één-op-één gesprek hadden met Art. Het was pure lef, want Jan kon hiermee niet eens geld uit de pot spelen. Het lukte hem om ongezien langs alle kandidaten te lopen. Well played, Jan!

Merel Westrik

Merel Westrik was een hele stiekeme Mol, die – zonder dat iemand het ook maar doorhad – er flink op los kon Mollen. Haar meest gewaagde Mol-actie tijdens het 19de seizoen van Wie is de Mol? was misschien wel tijdens de Serenade-opdracht. Alle kandidaten moesten op een specifiek balkon terechtkomen, maar dat ging helemaal mis. Dat kwam grotendeels door Merel, die de hele tijd verkeerde hints riep en daar andere kandidaten de schuld van gaf.

Thomas Cammaert

Nog nooit werd er zóveel geld uit de pot gehaald als in 2017. Mol Thomas Cammaert wist een heleboel commotie te veroorzaken tijdens een veiling waarbij kandidaten jokers konden kopen. Hij zorgde ervoor dat de kandidaten flink tegen elkaar op gingen bieden, waardoor er maar liefst 6.800 euro (!) uit de pot verdween. 'Ik kan niet stoppen met lachen,' zei de acteur later achter de schermen.

Kees Tol

Toen Kees Tol in 2013 de Mol was, werd hij op een gegeven moment gekozen als penningmeester – de ideale positie om flink te Mollen! Er kwam een moment waarop Kees in een helikopter mocht vliegen. Tijdens dat ritje besloot hij om een groot deel van de pot gewoon uit te strooien. De schade? 3000 euro! Toch wel een van de meest gewaagde Mol-acties in Wie is de Mol? ooit.

Bekijk hier de mol-actie op Youtube (Tijd: 37.25) 

Klaas van Kruistum

Ook Klaas van Kruistum wist flink wat Mol-acties uit te voeren in 2016. Zijn meest gewaagde streek? Tijdens een van de opdrachten moesten de kandidaten een kist met geld openen. Klaas was degene die het kistje mocht openen. Hij zag daarin 2000 euro liggen, maar besloot slechts 1000 euro te pakken. Als iemand het had gecheckt, was Klaas ontmaskerd als Mol.

Dennis Weening

De Mol-acties van Dennis Weening in 2008 lieten ons vol verbazing achter. Toen de kandidaten een cruiseschip moesten verkennen zonder tegen elkaar op te lopen, besloot Dennis de boel flink te saboteren. Zo leunde hij lekker achterover, zaaide verwarring via de portofoon en liet al het geld verdwijnen dat hij maar kon vinden. Hilarisch!

Rob Dekay

De Mol van 2020, Rob Dekay, was een echte stiekemerd. Zijn Mol-acties waren vaak onopvallend, en in alle andere gevallen onder het mom van 'oeps, kan gebeuren'. Zo gooide Rob expres een heleboel vazen om toen hij zo voorzichtig mogelijk door een parcours moest lopen. Ook maakte hij een heleboel gebaren achter de rug van de kandidaten om. Even zijn handen in een 'M' vorm, een knipoogje naar de camera of lachen als iets fout ging.

Bekijk hier zijn mol-acties op Youtube

Everon Jackson Hooi

Everon was de mol van vorig seizoen. Hij wordt beschouwd als de beste mol allertijden, omdat hij voor de laagste pot ooit heeft gezorgd. Zo was de opbrengst maar liefst €8.065. Everon zei zelfs: 'Ik ga het niet doen, als ik niet de beste mol ben.' Nou dat is gelukt! Maar met welke legendarische molacties heeft Everon daar nou voor gezorgd? Van de portofoon gewoon uitzetten, tot aan stiekem langs de kandidaten varen. Hieronder staan alle legendarische molacties van onze beste mol tot nu toe. 

Ook zo benieuwd geworden naar de beste (en slechtste) mollen sinds het begin van het programma? Story heeft ze voor u op een rijtje gezet.

Beeld: ANP, YouTube

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!