Weerman Piet Paulusma erkent slechte keuzes tijdens zijn huwelijk

Door Redactie
Weerman Piet Paulusma erkent slechte keuzes tijdens zijn huwelijk

Voor Piet Paulusma was Joke niet alleen zijn droomvrouw, maar ook de moeder van zijn vier kinderen. Dat zijn huwelijk uiteindelijk uitmondde in een scheiding, wijt hij grotendeels aan zichzelf. Aan Story vertelt Piet over de breuk, zijn huidige vrijgezellenleven en zijn toekomst.

Al meer dan een jaar is Piet Paulusma (64) te zien als weerman bij Omroep MAX en geeft hij zijn weersvoorspellingen ook op onder andere NPO-radio 5. Dochter Martsje vervangt hem eens in de twee weken. ‘Dat ik bij Omroep MAX te zien ben en niet meer in de avond opneem, betekent niet dat ik het minder druk heb met het weer,’ vertelt Piet aan Story. ‘Ik begin alle werkdagen om kwart voor zes ’s ochtends. Ik heb overdag negen radiouitzendingen en er werken zes mensen bij mij. En er komt ook iets nieuws aan. 

Keuzes

Eerder noemde Piet zijn bekendheid de grootste oorzaak van de breuk. Maar het is geen vechtscheiding geworden. ‘Wij zijn het schoolvoorbeeld van hoe het goed kan blijven gaan als je gaat scheiden. Al snel nadat we besloten hadden dat het beter was om uit elkaar te gaan, zeiden we ook tegen elkaar dat we geen negativiteit wilden. Dat zou nergens goed voor zijn. En ik ben er best trots op dat dat gelukt is. Het is nu achttien jaar geleden en we zijn goed bevriend. De feestdagen en verjaardagen brengen we samen met onze kinderen en kleinkinderen door. In het leven maak je goede en slechte keuzes. Een van mijn beste keuzes was om met Joke te trouwen en samen kinderen te krijgen. Het is jammer dat het dan toch anders loopt. En nee, ik ga niet zeggen wat mijn slechte keuzes waren.’ 

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 12 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.