Wéér kritiek op De Slimste Mens: ‘Verander de regels!’

De populaire quiz De Slimste Mens kent na al die seizoenen nog stééds een zwak punt: het tijdrekken in de finale. Kandidaat Mátyás Bittenbinder maakte het in de strijd met Yeliz Cicek wel héél bont.

Door Redactie
De Slimste Mens
© Still

Anniek Pheiffer was soeverein de slimste van de dag, en daarna volgden Vogue-hoofdredacteur Yeliz en (op enige afstand) bioloog Mátyás. De finale ging er spannend aan toe, en Mátyás speelde de voorsprong van Yeliz behoorlijk weg. Totdat er een vraag werd gesteld over mosselen. De kandidaat liet bijna een hele minuut wegtikken zodat hij vóór Yeliz aan de beurt was, en hij haar schamele tien seconden kon wegspelen.

Tekst: Veronica Superguide - Stefan Keerssemeeckers

‘Extreme tijdrekking’

Het ‘tactisch laten verstrijken van tijd’ is een veelgebruikte, maar controversiële tactiek. Van een paar seconden smokkelen ligt niemand wakker, maar een volle minuut vonden kijkers wel héél extreem. De jaarlijks terugkerende discussie - moeten de regels van De Slimste Mens aangepast worden - is ineens weer springlevend!

De tekst gaat verder onder de tweets.

Controversiële tactiek

Mátyás vertelde tijdens zijn epische tijdrekpoging dat hij de vraag gewoon té interessant vond als bioloog. 'Ik wil dit gewoon weten!' Hier trapte natuurlijk helemaal niemand in, want zodra de teller één seconde onder die van Yeliz stond paste hij meteen. De tactiek is akelig om naar te kijken, maar hij werkt wél! Roelof de Vries werd in 2018 zelfs seizoenswinnaar op deze manier, en gaf alle critici de vinger!

Je las een artikel van Veronica Superguide: Jouw gids in de jungle van films, series en tv.

Bron: Veronica Superguide

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!