• Jinek

Weer een uitzending van Jinek verstoord: 'Wij zijn hier voor Qatar!'

Door Redactie
Weer een uitzending van Jinek verstoord: 'Wij zijn hier voor Qatar!'

Opnieuw is een uitzending van Jinek verstoord. Dinsdag braken twee actievoerders in gele hesjes in om een statement over het WK voetbal in Qatar te maken. 'Wij zijn hier voor Qatar! Wij komen op voor Qatar!', zo riep een van hen.

Presentatrice Eva Jinek bleef rustig en stelde dat ze de mannen helemaal begreep. 'We hebben het al vaker besproken: veel mensen zitten met handen in het haar. Maar ik weet ook niet wat ik voor jullie kan doen om dat op te lossen.' Jinek stelde de actievoerders na een paar minuten voor om weer rustig te gaan zitten. 'Dan praten we daarna verder.'

Klimaatactivist

Het was al de derde keer in korte tijd dat er een ongepland moment in een uitzending van Jinek was. Eind oktober lijmde zich een klimaatactivist vast aan de tafel toen Beau van Erven Dorens voor Jinek inviel. Klimaatactivist Jelle de Graaf zat eigenlijk aan tafel om te praten over de acties van Extinction Rebellion en Stop Oil Now. De activisten lijmen zich vast aan metro’s, of blokkeren belangrijke verkeersaders om aandacht te vragen voor het milieu.

'Ik zit hier vast'

Volgens De Graaf worden maatschappelijke veranderingen vooral afgedwongen door irritante figuren, waarna hij zelf op tafel sprong. Hij haalde lijm tevoorschijn en ging in discussie over het klimaat met Beau van Erven Dorens. ‘Ik zit hier vast, en ik ga het hebben over de klimaatcrisis!’ Naar eigen zeggen sprong Jelle op tafel, omdat dit één van de weinige manieren is om aandacht te vragen voor klimaatverandering.

Vast met elkaar

Beau van Erven Dorens vond het allemaal wel amusant, totdat Jelle dwars door de presentator heen bleef praten. ‘Ik denk dat je punt veel beter overkomt als ik je ook een vraag mag stellen.’ Zangeres S10 haalde kou een beetje uit de lucht: ‘Je zit nu toch vast, dus we kunnen het er net zo goed over hebben.’ Nadat Jelle museumdirecteur Emilie Gordenker aanviel vanwege vermeende banden met de fossiel industrie was de aardigheid er wel van af. 

Oranjesupporters

Een paar dagen later liepen enkele Oranjesupporters boos weg tijdens de uitzending toen het ook al over het WK voetbal in Qatar ging.

Bron: ANP | Beeld: Still

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.