Wéér aanklacht tegen Touriya Haoud

Door Redactie
Wéér aanklacht tegen Touriya Haoud

De negatieve verhalen over Touriya Haoud stapelen zich op. Nadat in Story vorig jaar al een ex-medewerkster een boekje open deed over de praktijken van de actrice, heeft zich weer iemand gemeld die zich slachtoffer voelt.

Zoals Story vorig jaar berichtte ging Touriya’s pr-bureau THV op 27 maart 2015 failliet, maar kwam de actrice onder haar betalingsverplichting uit: ze had haar medewerkster D. (gegevens bij Story bekend) als bestuurder aangemerkt, waardoor zij verantwoordelijk werd gehouden voor een groot deel van de schuld. ‘Touriya heeft me opgezadeld met een schuld van bijna 40.000 euro,’ vertelde D. aan Story. ‘Ik heb daarom bijna twee jaar lang twee banen gehad. Dan hebben we het over werkweken van zeventig, soms wel tachtig uur. Elke euro die ik heb moeten aflossen is háár schuld geweest!’

Contract

Naar nu blijkt was D. niet de eerste en ook zeker niet de laatste die op een dergelijke wijze door Touriya is behandeld. Zo vertelt A. (gegevens bekend bij Story), de eigenaresse van tassenmerk Amal Design: ‘Ik ben flink opgelicht door Touriya Haoud. Nog niet zo lang geleden heb ik een eigen tassenlijn gelanceerd, en plaatste ik een bericht op Facebook dat ik naar Los Angeles ging en mensen zocht die mij daar in contact konden brengen met geschikte winkeliers. Via een vriend van mij kwam ik vervolgens in contact met Touriya. Ze vertelde dat ze wel iets voor me kon betekenen en we spraken af dat ik haar drie tassen zou geven.’ Omdat Touriya enthousiast reageerde op de tassen, besloot A. een samenwerking met haar aan te gaan. ‘Touriya heeft toen een contract opgesteld waarin stond dat ze met een fotoreportage reclame voor mijn tassen zou maken op haar Instagrampagina. Daarnaast zou Touriya er ook voor zorgen dat mijn tassen in de Vogue in Mexico en nog twee voorstaande magazines in Los Angeles en Dubai geplaatst zouden worden. Ook zou ze promotiewerk doen. Naast de drie tassen die ik haar gaf, ontving Touriya van mij daarvoor een bedrag van 2000 euro. 
Dat kwam neer op een totaalbedrag van 3150 euro.’

Lees het hele artikel in Story editie 14. Nu in de winkel.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Wéér aanklacht tegen Touriya Haoud

Beeld: Peter Smulders