Weduwe Joke Alberts een jaar na de sterfdag van volkszanger: ‘In die duif zien we Koos’

Door Redactie
Weduwe Joke Alberts een jaar na de sterfdag van volkszanger: ‘In die duif zien we Koos’

Het is een jaar geleden dat volkszanger Koos Alberts overleed. Zijn vrouw Joke vertelt aan Story dat ze het gevoel heeft dat Koos nog dagelijks bij haar is. Als ze het over Koos heeft, praat ze in de tegenwoordige tijd, want: ‘Voor mij is hij er nog steeds.’ Ook vertelt Joke waarom ze blij is dat een aanvraag voor een koninklijke onderscheiding nooit is gehonoreerd. 

‘Eigenlijk leef ik alsof Koos hier nog is. In onze hal staat het beeld van de Koos Alberts Awards. Voordat ik het huis verlaat, loop ik naar het beeld en vertel ik Koos wat ik ga doen. Vervolgens geef ik hem een kus en zeg dat ik hem in mijn hart meeneem. Ik wrijf dan ook met de hand over mijn hart. En zodra ik weer thuis ben, kus ik hem en vertel ik hoe de dag is geweest. Zo blijven we toch met zijn tweetjes.’ Ook op een andere manier merkt Joke dat Koos nog altijd om haar heen is. ‘Koos was in het begin van ons huwelijk een duivenmelker. Zijn duiven werden in Frankrijk losgelaten en dan zat hij op onze zolderkamer met voer te wachten totdat ze terugkwamen. Sinds zijn dood zit er regelmatig op ons balkon een duif die mij recht in de ogen aankijkt. En als we ergens lopen, vliegt er een duif mee. Christa zegt dan: Papa vliegt met ons mee. Vorige week bij de boekpresentatie zat er een duif boven de ingang van de boekhandel, waarop wij zeiden: Papa is er al. Hij komt ons verwelkomen. Ik weet niet of dat spiritueel is, maar we vinden het toepasselijk en mooi.’ 

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 40 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Weduwe Joke Alberts een jaar na de sterfdag van volkszanger: ‘In die duif zien we Koos’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.