Weduwe Harry de Winter verscheurd door verdriet

Yvonne van den Hurk, de weduwe van de vorige week overleden tv-producent en presentator Harry de Winter, heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat ze als een berg opzag tegen hun onvermijdelijke afscheid. 

Harry de Winter

‘Soms overvalt me uit het niets een groot verdriet’, vertelde de Bloedverwanten-actrice vorig jaar aan Libelle. ‘De gedachte: stel dat mijn maatje er straks niet meer is?’ Dat schrijnende moment kwam op 7 maart jongstleden. Toen blies Harry, 73 jaar oud, zijn laatste adem uit – drie jaar nadat hij de diagnose asbestkanker had gekregen.

Heftige behandelingen

De ziekte openbaarde zich toen hij zich tijdens een vakantie naar Nieuw-Zeeland niet in orde voelde. Hoewel de diagnose kanker aanvankelijk werd uitgesloten, bleek uit aanvullend onderzoek tóch dat hij een ongeneeslijke variant aan het longvlies had. Wat volgde was een heftige periode van behandelingen. 

Dodelijke ziekte

‘Ik grijp me vast aan elke strohalm: o, hij is ziek van een longontsteking, niet van de kanker,’ zei Yvonne. ‘Kijk, je kunt niet de hele tijd leven met het besef dat het een dodelijke ziekte is. Dan kun je ook niet meer leven. Ik denk dat het besef van je eigen dood minder erg is dan het besef van de dood van je partner. Dan zou ik hetzelfde zeggen als Harry: Ik heb een geweldig leven gehad. Maar als ik me voorstel dat hij er niet meer is, dan voelt dat als opengereten worden. Daar kan ik me niet tegen wapenen.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 11 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.