Wederom een groot succes: meer dan twee miljoen kijkers uit honderd landen bij kerst-concert The Streamers

Door Redactie
Wederom een groot succes: meer dan twee miljoen kijkers uit honderd landen bij kerst-concert The Streamers

Het livestream-concert van The Streamers, dat op zondagavond op tweede kerstdag plaatsvond, haalde meer dan twee miljoen kijkers in wel honderd verschillende landen en was wederom een groot succes. Dat werd kort na het begin van het concert bekendgemaakt.

Daarnaast is ook het doel van het ophalen van een half miljoen euro voor UNICEF, behaald.

Evenaring kijkcijferrecord

Rond kwart voor negen, een kwartier nadat de show officieel was begonnen, waren er volgens de band al twee miljoen kijkers. Het optreden van de groep dat eerder dit jaar in mei in De Kuip werd gegeven trok 1,9 miljoen kijkers. Tijdens het optreden bij Paleis Noordeinde op 27 april keken ook rond de 2,5 miljoen mensen, dat was volgens de organisatie op dat moment het grootste publiek ooit voor een livestream-event.

Kerst-special The Streamers in de Efteling

De show ging van start met een opvoering van It's Beginning to Look a Lot Like Christmas door Guus Meeuwis, Nick Schilder en Emma Heesters. Van Emma was vooraf niet bekend dat zij ook zou optreden. De artiesten waren overwegend winters gekleed met dikke jassen, mutsen en handschoenen aan.

Honderd verschillende landen

De organisatie meldt desgevraagd aan het ANP dat de stream in honderd verschillende landen gevolgd wordt. Een uur voor aanvang waren er al een half miljoen mensen online binnen. Er waren bovendien geen problemen met de digitale inloop. Op Koningsdag was dat anders, toen begon het optreden van The Streamers later vanwege technische problemen.

Artiesten

De virtuele deuren gingen om 18.30 uur open voor het voorprogramma met Qmusic-dj Menno Barreveld. De show zelf begon om 20.30 uur na een rondleiding over de set door Frank Lammers, de manager van de groep. Onder anderen Suzan & Freek, Kraantje Pappie, Rolf Sanchez, Maan, Ronnie Flex, Meau en Danny Vera treden ook op.

Eigen hits

Naast kerstmuziek werden ook eigen hits door de artiesten ten gehore gebracht. Daarnaast werd er een ode aan Peter R. de Vries gebracht door een opvoering van A Whiter Shade of Pale van Procol Harum, het favoriete nummer van de vermoorde misdaadverslaggever. De uitvoering was onderdeel van een top vijf met nummers die diende als tegenhanger - met een knipoog - van de Top 2000 op NPO Radio 2.

Iets terugdoen

The Streamers wilden graag iets terugdoen voor de fans vanwege de steun tijdens de afgelopen concerten, waar miljoenen mensen naar keken. 'Nederland heeft ons zo geholpen het afgelopen voorjaar', zegt organisator Machiel Hofman van Tribe Company. 'Nu vinden we het fijn om wat terug te kunnen doen, samen. Daarom gaat de opbrengst uit de fooienpot dit keer naar UNICEF, de stream blijft uiteraard gratis.'

Bron: ANP | Beeld: Brunopress, Instagram

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.