Waylon vertelt voor het eerst openhartig over zijn nieuwe vriendin

Door Redactie
Waylon vertelt voor het eerst openhartig over zijn nieuwe vriendin

De vonk tussen Waylon en zijn vriendin Bibi Breijman sloeg volgens de zanger vrij onverwachts over in de aanloop naar zijn concertreeks Top 1000 Allertijden in Ahoy, waar ze dit weekend samen het podium delen. ''Ik heb nog nooit een vriendin gehad die zangeres is'', vertelt Waylon tijdens de repetities in Rotterdam.

It Takes 2

Waylon en Bibi kennen elkaar van het tweede seizoen van It Takes 2, maar ze hadden destijds nog geen oog voor elkaar, bevestigt Waylon. De zanger vroeg haar al als gastartiest op te komen treden nog voordat er sprake was van wederzijdse verliefdheid. ''Bibi zou sowieso al komen. Vorig jaar vroeg ik Marlijn Weerdenburg en dit jaar Bibi. Ze hoort voor mij bij het afgelopen jaar. Ze zat in mijn team en we wonnen It Takes 2. Ik nodigde haar dus uit voor Ahoy. Toen we bij elkaar zaten om het optreden door te spreken, sloeg de vonk over'', vertelt Waylon, die nog niet wil verklappen welke klassieker uit de Top 1000 hij met zijn vriendin in Ahoy gaat zingen.

Eerste date

''Ik heb haar mee uit eten gevraagd. En toen was het raak! Het kwam vrij onverwachts. Tijdens It Takes 2 werkten we vrij intens samen, maar toen had ik er nooit over nagedacht. Het was nooit in me opgekomen. Bovendien had ze een vriend'', vervolgt Waylon. ''Toen we meer in de privésfeer bij elkaar zaten, gebeurde het."

Waylon noemt het heel leuk dat hij vanaf vrijdag drie avonden achtereen op het podium staat met Bibi. ''Ze is mijn eerste vriendin die zangeres is. Daardoor begrijp je elkaar veel beter. Ze staat aan het begin van haar carrière. Ze was al eens afgewezen bij The Voice, raakte zwaar teleurgesteld. Tot ze met mij ging zingen. Ik heb haar wel gezegd dat ze de focus op zingen moet leggen en moet blijven zingen, anders gaat het nooit wat worden."

Chill wijf

''Wat is er leuker dan in Ahoy samen te zingen? Ik kijk er echt naar uit. Bibi denkt er net zo over. Ze is zo relaxed en professioneel, echt een chill wijf. De mensen in de band hebben in totaal driehonderd jaar ervaring. En zij gaat het toch maar doen, zo'n klein wijffie. Het wordt echt een super leuk moment'', belooft Waylon.

De zanger noemt de Top 1000 de stoerste lijst van het land en de concertreeks een feest. Nieuw tijdens de tweede editie wordt het Nederlandse blokje met daarin Nederlandse popklassiekers van Frank Boeijen en Klein Orkest. Daar werken de 3JS aan mee. "Het zijn echte muzikanten, ze gaan er voor'', prijst Waylon de Volendammers. ''Er is sprake van wederzijds respect voor elkaar. Ik respecteer hun intentie waarmee ze muziek maken. Dat doen ze intens en oprecht."

Waylon vertelt voor het eerst openhartig over zijn nieuwe vriendin

Bron en beeld: ANP