Wat is er gebeurd met Margreet Blanken?

Door Redactie
Wat is er gebeurd met Margreet Blanken?

Wie de naam Margreet Blanken hoort, denkt waarschijnlijk direct aan Reini Hermans, oftewel de iconische 'zuster Reini' uit Medisch Centrum West. 100 afleveringen lang speelde ze in scènes vol drama, actie en spanning. Wij waren daarom erg benieuwd hoe het nu met haar gaat.

Margreet Blanken (79) kreeg van 1988 tot 1994 landelijke bekendheid door haar rol van hoofdverpleegkundige Reini in de televisieserie Medisch Centrum West. De actrice speelde in alle honderd afleveringen mee! Soms bereikte ze daardoor wel 5 miljoen mensen per keer. Veronica Magazine zocht de veelgeprezen actrice op en wilde weleens weten hoe ze daar nu op terugkijkt.

Plots een BN'er

'Heel bijzonder', reageert Margreet op de vraag hoe ze de tijd van Medisch Centrum West vond. 'Ik had nog niet heel veel tv-ervaring, maar voelde me meteen als een vis in het water. Het was een heerlijke tijd. Het heeft wel mijn leven veranderd, want ineens bleek ik een BN'er te zijn.' Die status was voor de toen al ervaren theatermaakster toch nog vrij nieuw. 'Na 25 jaar in zo'n beetje alle theaters van Nederland te hebben gespeeld, was ik dus maar bekend bij een heel klein publiek, zo bleek.' 

Publiek bezit

Naast de positieve kanten aan die bekendheid was er toch ook een schaduwzijde, zo blikt ze nu terug. 'Ik werd overal met veel egards behandeld en dat was best bijzonder. Soms was ik ook wel een beetje geïrriteerd, als mensen ervan uitgingen dat ik een soort publiek bezit was. Maar over het algemeen heb ik alleen maar leuke dingen', vertelt ze. Gelukkig maar!

Minder tv-werk

Hoewel ze goed terugkijkt op haar tijd als 'zuster Reini' in een van de bekendste dramaseries van dat moment, vermoedt ze wel dat de stempel van de zuster haar rollen heeft gekost. 'Het was geen bewuste keuze om alleen maar theaterrollen te spelen', licht ze toe. 'Ik kreeg weinig tv-werk aangeboden.' Achteraf duurde het inderdaad tien jaar voordat ze weer opdook in een andere reeks, maar ondertussen zat ze ook niet stil duimen te draaien. 'Ik vind spelen in het theater, series en films allemaal even leuk, hoor.'


Op het witte doek

En deze grand dame mag dan inmiddels de 70 zijn gepasseerd, maar aan stoppen denkt ze zeker nog niet! Ze duikt namelijk binnenkort gewoon weer op in de bioscoop en staat zelfs open voor nieuwe rollen. 'Ik heb het zelf niet in de hand. Ik heb nog wel drie jaar geleden de jeugdserie De Kameleon gedaan; mijn eerste rol als oma. Dat was heel leuk. Onlangs heb ik opnieuw gespeeld in een film over de jongens van de Kameleon, De Kameleon aan de Ketting - die komt volgend jaar uit. Ik geniet sowieso altijd heel erg van spelen en met een groep mooie dingen maken.' 

We hopen dan maar dat we nog lang genoeg van haar kunnen genieten!  Het hele interview met Margreet Blanken, Ted de Braak én andere vergeten BN'ers lees je in Veronica Magazine.

Bron: Superguide

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.