Wat is er gebeurd met Baywatch-babe Carmen Electra?

Door Redactie
Wat is er gebeurd met Baywatch-babe Carmen Electra?

Eind jaren ’90 kende iedereen Carmen Electra… Tegenwoordig heeft niemand het echter meer over de Baywatch-babe. Zodoende besloten wij voor je uit te zoeken waarom we niets meer van Carmen Electra horen!

Carmen Electra: een nineties-icoon

De meeste mensen zullen Carmen Electra kennen van haar rol in Baywatch. Ze speelde vanaf seizoen 8 de rol van Lani McKenzie. Na twee seizoenen hing de strandwacht haar rode badpak echter alweer aan de wilgen. Lani besloot namelijk naar New York te verhuizen om een beroemde danseres te worden. Ondanks dat Carmen dus helemaal niet zo lang te zien was in Baywatch, was er eind jaren ’90 he-le-maal niemand die de actrice niet kende! Zo snel als ze bekend werd, zo snel lijkt ze ook weer in de vergetelheid geraakt te zijn… Hoogste tijd om eens te kijken wat er gebeurd is met de Baywatch-babe!

Een voorliefde voor Movies

We beginnen ons onderzoek naar Carmen Electra met haar filmografie. Wat opvalt is dat Carmen een voorliefde heeft voor films met ‘Movie’ in de titel. Kijk maar: Scary Movie (2000), Date Movie (2006), Scary Movie 4 (2006), Epic Movie (2007) en Disaster Movie (2008). Zoals je ziet, zijn dat echter allemaal films uit de zeroes. De afgelopen jaren neemt de hoeveelheid klussen die de actrice aanneemt (of aangeboden krijgt…) namelijk flink af. Ze is eigenlijk enkel nog te zien in korte (indie) films, met geweldige titels als The Axe Boat, Dragula, Lap Dance en Chocolate City.  

Wat is er gebeurd met Baywatch-babe Carmen Electra?

Van Baywatch naar Britain’s Got Talent

Dat je bovenstaande films waarschijnlijk niet kent, is je vergeven. Carmen lijkt zich namelijk sowieso meer op tv dan op film gericht te hebben! Zo was ze te zien als gastjurylid in Britain's Got Talent (2012) en presenteerde ze in 2016 het eerste (en enige) seizoen van tv-programma Ex Isle, waarbij stelletjes in knipperlichtrelaties moesten beslissen of ze wel/niet met elkaar door wilden gaan. Ook kon je Carmen af en toe voorbij zien komen in gastrollen in series, zoals Jane the Virgin en 90210. Grappig genoeg vaak als zichzelf – een soort running gag in haar carrière!  

Op tour met Prince

Carmen Electra werd in 1991 op 18-jarige leeftijd gespot door een scout van het platenlabel van Prince. Deze wilden namelijk een meidengroep samenstellen. Ondanks dat Carmen uiteindelijk niet gekozen werd, mocht ze wel mee op de Europese Diamonds and Pearls-tour van Prince. Een rocksterleven leek de jonge Carmen ook wel wat, zodat een jaar later haar debuutalbum uitkwam! Fun fact: naar verluidt heeft Tara Leigh Patrick, zoals Carmen eigenlijk heet, haar artiestennaam te danken aan Prince!  

Haar tweede muziekcarrière

Twintig jaar na het uitbrengen van dat eerste album besloot Carmen de muziekstudio weer in te duiken! Haar nummers I Like It Loud (2013), Werq (2014) en Around the World (2015) wisten allemaal de Amerikaanse hitlijsten te halen. Jammer genoeg heeft Carmen de afgelopen jaren echter geen nieuwe muziek meer uitgebracht... Maar wat is ze dan wel gaan doen?

Slimme zakenvrouw

De oplettende lezer heeft natuurlijk al lang gezien dat Carmen zowel haar filmcarrière als haar muziekcarrière rond 2016 op een laag pitje heeft gezet. Dat betekent echter niet dat ze inmiddels achter de geraniums is gekropen. Ze heeft zich namelijk ontpopt tot een (slimme) zakenvrouw! Dat begon in 2015 met de lancering van haar parfum Carmen Electra. Inmiddels heeft ze haar business echter ook uitgebreid met de lingerielijn With Love From Carmen, compleet met badmode en loungekleding. Ook is Carmen het gezicht van verschillende gezichtsverzorgingsproducten.   

Zoals jullie tijdens het lezen ongetwijfeld is opgevallen, heeft Carmen een drukbezocht Instagram-profiel - waarop ze trouwens met grote regelmaat reclame maakt voor haar eigen producten. Wij zien het echter maar als het bewijs dat de Baywatch-babe naast haar doorzettingsvermogen ook haar looks nooit kwijt is geraakt!

We hadden de hoop na eerdere verhalen over Nicole EggertJeremy Jackson en Donna D'Errico bijna verloren, maar gelukkig bewijst Carmen Electra dat je na Baywatch toch echt niet bij de pakken neer hoeft te zitten!

Bron: Superguide

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.