Wat ging Kathleen Aerts doen nadat ze in 2009 K3 verliet?

Door Fleur Hartman
Wat ging Kathleen Aerts doen nadat ze in 2009 K3 verliet?

K3 is al vele jaren populair onder kinderen. En laten we eerlijk zijn: ook bij genoeg volwassenen. Inmiddels hebben er wat verschuivingen plaatsgevonden in de meidengroep. Hoe zou het gaan met de eerste die de Vlaamse popgroep verliet, Kathleen Aerts?

Nieuwe uitdaging

Kathleen is inmiddels 44 jaar. Ze was vanaf het begin bij K3, samen met Karen Damen en Kristel Verbeke. In 2009 besloot de blonde zangeres het drietal te verlaten. Ze was toe aan een nieuwe uitdaging in haar leven. Dat betekent niet dat Kathleen klaar was met zingen. Ze speelde mee in verschillende musicals. Ook nam ze soloalbums op. Met K3 had ze al acteerervaring opgedaan, die ervaringen nam ze mee toen ze speelde in allerlei kinderfilms.

Emigratie Zuid-Afrika

Daarnaast verliet Kathleen België. Ze emigreerde met haar gezin, man Steven van Hoof en zoontjes Jay en Lewis, naar Zuid-Afrika in 2015. Haar moeder verhuisde mee en overleed in 2020 aan de gevolgen van Alzheimer. De voormalige K3-zangeres schreef daar een boek over: Voor altijd mijn mama.

Vlaamse televisie

Helemaal weg uit België is Kathleen niet. Sinds 2021 is ze met haar gezin te zien in haar eigen real-life show op VTM2, een Vlaamse zender. In Villa Zuid-Afrika volg je Kathleens zoektocht naar een guesthouse in het land. Kathleen heeft altijd al een droom gehad om een te starten.

De zangeres heeft veel affiniteit met de Zuid-Afrikaanse cultuur. Zo zong ze diverse nummers in het Afrikaans. Ook nam ze speciaal een nummer op met haar zoontjes voor Villa Zuid-Afrika.

Emotionele ontknoping

In 2020 was ze ook te zien als de Zeemeermin in de Vlaamse versie van het programma The Masked Singer. Haar oud-collega en goede vriendin Karen Damen zat in de jury. Het werd een emotionele ontknoping.

Bron: Veronica Superguide | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Storynieuwsbrief.