Wat deed Humberto Tan voor hij op tv kwam?

Door Redactie
Wat deed Humberto Tan voor hij op tv kwam?

Humberto Tan - sinds zondag weer terug op tv met een late night talkshow - is niet meer weg te denken van de beeldbuis, maar hoe zag zijn leven er eigenlijk uit vóór hij in 'Hilversum' belandde?

Holland's Got Talent, RTL Boulevard, Eredivisie Live, talloze sportuitzendingen voor de NOS; Humberto deed én doet heel veel tv-werk en hij is al zo lang op onze schermen te zien dat we niet eens meer kunnen zeggen hoe lang precies. Nou, wij doken in de archieven en zochten meteen even uit hoe Humberto's carrière eruitzag voor hij een BN'er werd.

Advocaat Tan 

Yung Humberto droomde er helemaal niet van om een tv-bekendheid te worden. Hij studeerde na zijn middelbare schooltijd rechten aan de Universiteit van Amsterdam. In 1991 studeerde hij af. Humberto zag zich toentertijd wel de advocatuur in gaan. Of de diplomatieke dienst in bij buitenlandse zaken, dat leek 'm ook wel wat. Ook liep hij rond met het idee rechter te worden.

Eerste keer op tv

In 1991 kreeg Humberto zijn diploma, maar het jaar was - zo bleek later - ook om een andere reden 'speciaal'. Hij zette toen zijn eerste stappen in de tv-wereld. In het praatprogramma Sonja van talkshowlegende Sonja Barend trad hij op als tafelgast bij het onderdeel 'De tafel van zeven'. RTL Boulevard vond later ook het beeld van de superjonge Humberto (klik hier).

Zijpad

In datzelfde jaar belandde Humberto 'via via' bij een AVRO-screentest, waar iemand 'm voor vroeg. Het presenteren ging goed en na de tweede ronde van de screentest, werd hij aangenomen als omroeper bij de AVRO. Later deed hij daar ook het jongerenprogramma Pauze TV (later omgedoopt tot Forza). Maar eh... 'wat is een omroeper?', zullen de Gen Z-mensen vragen. Nou, dit dus:

Humberto voelde zich na een paar seizoenen toch niet helemaal op zijn plek in een tv-studio. Hij nam een 'zijpad' en besloot te solliciteren bij een advocatenkantoor. Hij kreeg de job, maar na nog geen drie maanden werken kreeg hij een belletje van de NOS. Studio Sport wilde 'm graag hebben! Humberto accepteerde en werkte in eerste instantie ook nog deels bij het advocatenkantoor. Later belandde hij fulltime bij Studio Sport en... the rest is history.

Nieuwe talkshow

We nemen weer even een tijdssprong naar het heden. Humberto staat op het punt om opnieuw te beginnen met een late night talkshow op RTL 4. Hij zit nu in het talkshowteam met Eva Jinek en Beau van Erven Dorens waarbij Humberto de zondagen gaat pakken. 

Humberto is elke zondag om 22:15 uur te zien op RTL 4!

Bron: Superguide

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.