• Showbizz

Vrouw van shorttracker Sjinkie Knegt kon ongeluk niet verwerken: ‘Ik heb professionele hulp moeten zoeken’

Door Redactie
Vrouw van shorttracker Sjinkie Knegt kon ongeluk niet verwerken: ‘Ik heb professionele hulp moeten zoeken’

Door een ongeluk met een houtkachel vloog shorttracker Sjinkie Knegt twee jaar geleden in brand, waarna hij zeven weken lang in kritieke toestand in het ziekenhuis lag. Zelf steekt Sjinkie de houtkachel gewoon weer aan, maar zijn geliefde Fenna kon zich maar niet over het ongeluk heen zetten.

Huiselijk ongeluk

Het is een wonder dat shorttracker Sjinkie Knegt (31) nog kan schaatsen na het huiselijke ongeluk dat twee jaar geleden plaatshad. Toen Sjinkie in zijn woning in het Friese Bantega de houtkachel wilde aansteken, viel er een stuk brandend hout op een flesje verfverdunner en binnen no time stond had het vuur hem zelf te pakken. Vanaf zijn voorhoofd tot aan zijn tenen stond hij in brand. Sjinkie’s partner Fenna van der Wal (30) zette hem in razend tempo onder de douche en belde de ambulance.

Niet buiten levensgevaar

Maar Sjinkie was niet buiten levensgevaar. Sterker nog: het was nog maar de vraag of hij ooit nog zelfstandig zou kunnen ademen. ‘In de ambulance naar het ziekenhuis vroeg ik of Sjinkie in levensgevaar was,’ vertelt Fenna aan Story. ‘Daar konden ze nog niets over zeggen. Op dat moment stortte ik in.’ Zeven weken lag Sjinkie in het ziekenhuis. Fenna bezocht hem elke dag, maar ze liet hun kinderen Myrthe (5) en Melle (3) thuis. Ze vond het niet prettig als ze hun vader in deze toestand zouden zien. ‘De kinderen hebben het ongeluk ook zien gebeuren.'

Beeld: Peter Smulders

Dit artikel komt uit Story. Editie 53 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.