Vrouw van John van den Heuvel is baan kwijt door haar man

Door Fleur Hartman
Vrouw van John van den Heuvel is baan kwijt door haar man

John van den Heuvel vertelt zaterdagavond in Sterren op het Doek dat zijn vrouw haar baan is kwijtgeraakt vanwege zijn werk als misdaadverslaggever. Zij werkte op een school, echter stemde de school niet in met aangescherpte beveiligingsmaatregelen die ingesteld werden voor haar en de school na de dood van Peter R. de Vries.

In de Koepelgevangenis in Arnhem ging John zaterdag het gesprek aan met Özcan Akyol.

Aangescherpte beveiligingsmaatregelen

‘Mijn vrouw was kleuterjuf. En na de moord op Peter werden natuurlijk nog eens de toch al strenge beveiligingsmaatregelen extra aangescherpt’, vertelt de misdaadverslaggever. ‘Een van de gevolgen was dat mijn gezin extra beveiligd werd en dat ook zij op haar werk uit voorzorg een bepaalde vorm van beveiliging zou gaan krijgen.’ De school accepteerde de nieuwe maatregelen niet. ‘Ze werd eigenlijk, terwijl we nog in een hele verdrietige periode zaten, bij het schoolbestuur geroepen en naar huis gestuurd van: sorry maar vanwege het werk van je man en de consequenties rond beveiligingsmaatregelen op school willen we niet meer dat je hier komt. Uiteindelijk is haar arbeidsovereenkomst beëindigd."

Ongekende lafheid

Natuurlijk wilden John en zijn vrouw niet dat er iets zou gebeuren op school, benadrukt de misdaadjournalist. ‘Mijn vrouw al helemaal niet. Als daar vanuit overheidswege of politie of justitie aanwijzingen voor waren geweest hadden we gezegd: onmiddellijk stoppen. Maar dat was allemaal niet. En ik vind het ook van een ongekende lafheid getuigen van die school dat vanuit hele opportunistische redenen wordt gezegd: ga maar naar huis. Het einde van het liedje is dat mijn vrouw na bijna veertig jaar onderwijs nu het onderwijs uitgeknikkerd is omdat ik misdaadjournalist ben.’

Baan terugkrijgen

John en zijn vrouw hebben er alles aan gedaan om haar baan terug te krijgen, zelfs de burgemeester werd betrokken. Helaas voor Johns vrouw had dat allemaal geen zin. ‘Ik weet hoeveel liefde zij voor haar vak heeft en kinderen zijn haar alles.’ Volgens Van Heuvel is de kans ‘niet groot dat je op een andere school aan de slag hoeft te gaan’. Deze situatie ‘knaagt enorm’ aan hem, laat hij als laatste weten.

Traumatische gebeurtenis

De dood van Peter R. de Vries is nog steeds een open wond, vertelt John. Hij omschrijft het als een ‘traumatische gebeurtenis’. ‘Dat er iets gebeurt met een directe collega waar je eigenlijk zelf ook bang voor bent. Nou ja bang voor bent, rekening mee houdt.’ Daarnaast boterde het niet helemaal lekker tussen de twee misdaadjournalisten. Na het overlijden van De Vries besefte John ‘dat je nooit meer de gelegenheid hebt om het uit te praten’.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Storynieuwsbrief.