Vrouw Tom Egbers maakt zich zorgen over gezondheid man: 'Gaat niet goed'

Het zou 'niet goed' met de gezondheid van NOS Sport-presentator Tom Egbers (65) gaan.

Tom Egbers

Het nieuws over de gezondheid van NOS Sport-presentator Tom Egbers laat zijn vrouw Janke Dekker (59) weten in een persverklaring, hierin maakt ze ook bekend per direct op te stappen als directeur van meldpunt Mores. Egbers wordt in het Volkskrant artikel beschuldigd van ongepast gedrag op de werkvloer van NOS Sport

Volgens Janke is de berichtgeving van de Volkskrant 'onjuist' en gaat het niet goed met Tom. 'Mijn man en ons gezin raakt dit allemaal zeer, zowel mentaal als fysiek', begint Janke in de persverklaring. 'Ik wil mij op dit moment hard maken voor mijn gezin en man', vervolgt ze. 'Ik vind het heel erg dat wij de wond die wij 15 jaar geleden als gezin hebben weten te helen nu, door een publiekelijk volkomen onjuiste verslaglegging opengereten zien.'

'Klopt niet'

Janke en haar advocaat Richard Korver zijn van mening dat 'veel niet klopt' aan het artikel. In de Volkskrant wordt een affaire beschreven die Tom met een stagiaire heeft gehad, de vrouw zou destijds 22 jaar oud zijn geweest. Egbers zou volgens de Volkskrant de vrouw na het eindigen van de relatie ongepast op de werkvloer hebben behandeld. 'Wat er niet klopt is eigenlijk dat men een buitenechtelijke relatie van zo'n 15 jaar geleden die toen al in de pers is geweest, als het ware recyclet en daar een grensoverschrijdend sausje overheen gooit, alsof meneer Egbers degene is die dat alleen maar deed', aldus Korver.

Gesprek

Hoewel de Volkskrant beweert dat Janke niet met hen wilde praten over deze kwestie is dat volgens haar 'onvolledig en daardoor niet juist'. Volgens Janke zou haar advocaat een afspraak hebben gemaakt met de krant, maar is deze volgens haar door de Volkskrant geannuleerd. 

Incidenten

Ook laat Janke zich uit over de affaire van haar man. 'Er was sprake van een affaire in een periode dat het niet goed ging met Tom. Dat was een wederkerige relatie waarbij ook de jonge vrouw initiatieven nam en bijvoorbeeld een grote hoeveelheid berichten aan mijn man verstuurde.' Egbers zou deze relatie destijds hebben verbroken, vervolgt Janke. Hierna zouden er 'een reeks incidenten' hebben plaatsgevonden. 'Waardoor wij als gezin gedurende een langere periode bescherming kregen van de politie.' Janke wil niet meer kwijt over 'de incidenten' om de privacy van haar gezin en die van de vrouw te beschermen. 

Spijt

Tom betuigt in de Volkskrant spijt van zijn daden. 'Ik kijk op deze hele periode terug als een uitzonderlijk verdrietige, waarin ik fouten heb gemaakt. Daarvan heb ik spijt. Ik kan het helaas niet terugdraaien.' De NOS zal in gesprek gaan met de van wangedrag beschuldigde presentatorEgbers legt in afwachting van het onderzoek tijdelijk zijn werk neer bij bij NOS Sport na de Volkskrant publicatie. Onduidelijk is hoelang zijn afwezigheid zal duren. In een mail aan medewerkers van NOS Sport, in handen van de Volkskrant, spreekt Egbers van 'pas op de plaats' maken.

Bron: RTL Boulevard

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!