Vrouw die Danny de Munk beschuldigde van verkrachting beraadt zich op vervolgstappen

Door Redactie
Vrouw die Danny de Munk beschuldigde van verkrachting beraadt zich op vervolgstappen

De vrouw die aangifte van verkrachting heeft gedaan tegen Danny de Munk beraadt zich op vervolgstappen. Dat melden Richard van der Weide en Anthony Leigh, de advocaten die haar bijstaan, in een persbericht. Woensdag maakte Royce de Vries, de advocaat van De Munk, bekend dat de artiest niet wordt vervolgd voor verkrachting. Het onderzoek is beëindigd omdat er onvoldoende bewijs is.

'Cliënte heeft de aangifte naar eer en geweten gedaan en staat daar nog steeds volledig achter', valt te lezen in de verklaring. 'Cliënte vindt het wel van belang dat haar verhaal is gehoord en dat er onderzoek is gedaan. Cliënte zal zich beraden op verdere vervolgstappen.' De advocaten van de vrouw laten weten dat ze 'teleurgesteld' is, maar dat ze ook snapt dat het voor het Openbaar Ministerie (OM) 'ingewikkeld is om te reconstrueren wat er 15 jaar geleden is gebeurd'.

Aangifte van verkrachting

In juni kwam naar buiten dat een vrouw aangifte van verkrachting heeft gedaan tegen De Munk. Het slachtoffer zou zo'n vijftien jaar geleden nauw met hem hebben samengewerkt bij de musical Ciske de Rat. De Munk heeft de beschuldigingen van de vrouw altijd ontkend. Wel gaf hij toe met haar te hebben gezoend. De artiest sprak van een valse aangifte en deed daarom een tegenaangifte.

'Geen blijdschap'

De Munk zegt dat de beslissing om geen verder onderzoek te doen 'de bevestiging is van iets wat ik al wist. Ik heb vanaf het begin gezegd mij niet schuldig te hebben gemaakt aan een zedenmisdrijf. Ik voel daarom geen blijdschap, vooral omdat deze valse beschuldiging privé en zakelijk zoveel kapot heeft gemaakt', staat in een verklaring. 'De beschuldigingen in de media heb ik als een groot onrecht ervaren, maar ik wil toch ook mijn dank uitspreken voor de steun die ik de afgelopen periode vanuit het hele land heb ontvangen.'

Openbare horing

De zaak die de artiest aanspande om het vermeende slachtoffer in het openbaar te horen, zet De Munk door. 'Cliënte blijft onverminderd van mening dat geen civiel getuigenverhoor zou moeten plaatsvinden, omdat de kwestie nog altijd een strafrechtelijk gevolg zou kunnen krijgen', aldus haar advocaten. De rechtbank in Amsterdam doet hierover op 1 december uitspraak.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.