• Overleden

Vrienden, collega's en fans nemen afscheid van Van Ruijven

Door Redactie
Vrienden, collega's en fans nemen afscheid van Van Ruijven

De schaatswereld heeft woensdag in Heerenveen op emotionele wijze afscheid genomen van Lara van Ruijven. Teamgenoten, collega's en fans bewezen de overleden shorttrackster bij stadion Thialf de laatste eer, met onder meer een erehaag. Een rouwauto met de kist reed een rondje over het ijs. Van Ruijven overleed op 10 juli aan de gevolgen van een auto-immuunziekte.

Er werd op emotionele wijze afscheid genomen van Van Ruijven, die in 2019 als eerste Nederlandse vrouw ooit wereldkampioene shorttrack werd. Lara kreeg woensdag een laatste eerbetoon. Een rouwauto met daarin het lichaam van de op 27-jarige leeftijd overleden shorttrackster reed een rondje over het ijs in schaatsstadion Thialf in Heerenveen.

Besloten kring

Van Ruijven werd na haar laatste bezoek aan Thialf overgebracht naar het Westland, waar zij haar jeugd doorbracht tot ze voor het shorttrack naar Heerenveen verhuisde. De familie van Van Ruijven zal in besloten kring afscheid van haar nemen en benadrukt dat ze dat in alle rust wil laten plaatsvinden.

Auto-immuunziekte

Op 10 juli overleed Van Ruijven in een ziekenhuis in het Franse Perpignan aan de gevolgen van een auto-immuunziekte. Ze lag sinds 29 juni in een kunstmatige coma op de intensive care, nadat ze vier dagen eerder tijdens een trainingskamp met het nationale team in Font-Romeu was opgenomen in het ziekenhuis.

Geschiedenis

Van Ruijven schreef vorig jaar geschiedenis door als eerste Nederlandse vrouw een individuele wereldtitel te pakken in het shorttrack. Ze was in Sofia de beste op de 500 meter. Daarnaast werd ze met Oranje op de relay wereldkampioen, drie keer Europees kampioen en pakte een keer olympisch brons.

Eerbetoon

De internationale shorttrackwereld bracht vorige week al een eerbetoon aan Van Ruijven. In een videoboodschap van bijna vier minuten kwam een groot aantal shorttrackers, coaches en officials aan het woord en werden er beelden getoond van onder meer de laatste race van Van Ruijven op de 500 meter in Dordrecht.

Door: Nu.nl | Beeld: Brunopress

Vrienden, collega's en fans nemen afscheid van Van Ruijven

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.