• GTST

Voormalig GTST-acteur wederom in opspraak: ‘Geert Hoes ontslagen als artiestenmanager’

Door Nick Dijkman
Geert Hoes

De teloorgang van acteur Geert Hoes (39) is schrijnend. De voormalige GTST-acteur ging in 2014 persoonlijk failliet, had een tumultueus liefdesleven en is recent in een juridisch conflict verwikkeld geraakt met artiestenmanager Benno de Leeuw.

Na zijn vertrek uit GTST was Geert te zien in de tv-serie Costa! en in 2006 deed hij mee aan Wie Is De Mol?. Een jaar later werd hij tweede in Sterren Dansen Op Het IJs en verscheen hij in de talentenjacht So You Wanna Be A Popstar. Na enkele presentatieklussen voor zowel RTL als SBS6 verdween Geert vervolgens uit de schijnwerpers. Na zijn tv-carrière besloot Geert een productiebedrijf te beginnen. Maar dat bleek geen succes. In 2014 werd niet alleen Geerts bedrijf failliet verklaard, maar ging de ex-GTST-acteur ook persoonlijk failliet.

Met ruzie weggegaan 

De verrassing was groot toen artiestenbureau Rocket Agency van artiestenmanager Benno de Leeuw, die met zijn compagnons ook de belangen van Mart Hoogkamer, René Froger en Frans Bauer behartigt, vorig jaar zomer bekendmaakte Geert als nieuwe directeur te hebben aangesteld. Geert was daarmee de opvolger van artiestenmanager Ludo Voeten, de partner van Marga Bult. Maar ook daar blijkt een kink in de kabel te zijn gekomen. ‘Geert is niet meer werkzaam bij Rocket Agency,’ vertelt een bron aan Story. ‘Hij is met ruzie weggegaan.’ Het vertrek van de voormalige acteur wordt bevestigd door Ludo, die nog altijd goede contacten heeft binnen Rocket Agency. ‘Ik weet dat Geert in september is ontslagen,’ vertelt Ludo aan Story. ‘Ik ga geen uitspraken doen over wat er allemaal is gebeurd. Geert was er maar heel even en is nu weg. Ik heb hem laatst nog een berichtje gestuurd, maar daar geen antwoord op gekregen.’

Geen uitspraken

Rocket-eigenaar Benno de Leeuw wil tegenover Story niet reageren. Volgens bronnen hield Geert zich bezig met de theatertours van Mart Hoogkamer en Rolf Sanchez. Hun managers Robert-Jan Schipper en Ruud ter Horst willen eveneens niet ingaan op de reden van het vertrek, en dat geldt ook voor Geert zelf. Hij zegt tegen Story: ‘Ik ben door mijn advocaten geadviseerd geen uitspraken te doen.'

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 49 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina! Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.