Voormalig deelnemer haalt uit naar Frank en Rogier: ‘Bij Paleis voor een Prikkie was alles in  scène gezet’

De kans dat voormalig tv- en liefdeskoppel Frank Jansen (77) en Rogier Smit (48) ooit nog terugkeert op tv lijkt uitgesloten.

Frank en Rogier
© EM-press

De twee verschenen in 2009 voor het eerst op televisie in het KRO-programma Bij ons in de PC van presentator Jort Kelder. In 2017 waren ze te zien in een aflevering van Steenrijk, Straatarm, waarna ze bij SBS hun eigen programma kregen.

Hit

In Paleis voor een Prikkie bezorgden Frank en Rogier mensen die het minder breed hadden een nieuw interieur voor slechts 250 euro. Dat format bleek een hit, maar nadat het stel overstapte naar RTL én privé in een vechtscheiding belandde, was het snel over en uit met hun succes.

Doorgestoken kaart

Voormalig Paleis voor een Prikkie-deelnemer Ferry Woertman uit Boxmeer heeft weinig lovende woorden over voor het voormalige presentatieduo. ‘Paleis voor een Prikkie was doorgestoken kaart,’ vertelt Ferry aan Story.

'Mijn toenmalige partner en ik waren in het eerste seizoen van Paleis voor een Prikkie te zien. Frank en Rogier beweerden dat ze voor 250 euro je huis opknapten, maar daar klopte niets van. Na de opnames hoorden we dat alles in scène was gezet. Frank en Rogier kochten voor ons een tafel voor slechts 30 euro, maar in werkelijkheid betaalden ze gewoon de normale prijs. Maar dat zag je niet op tv.'

Zelf neergezet

'We spraken die vrouw van die tafel na afloop van de uitzending, en zij vertelde ons dat. Je hebt hier in Boxmeer een kringloopwinkel, daar kwamen de meest leuke spulletjes vandaan. Maar ik kom daar maandelijks en ben die spullen waar Frank en Rogier mee aan kwamen zetten nooit tegengekomen. Ze hebben de spullen daar gewoon zelf neergezet en die vervolgens opgekocht. Vrienden van mij vertelden in de uitzending ook dat ze ons gordijnen cadeau hadden gedaan, maar die had de productie bij de Hema gehaald.'

Lees het hele verhaal in Story. Editie 10 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.